Aktualnosti

ZAKLADA RHEMA

Suradnjom do izvrsnosti: u Zagrebu održan godišnji skup Zaklade Rhema koja potiče i podržava rad kršćanskih udruga

Suradnjom do izvrsnosti: u Zagrebu održan godišnji skup Zaklade Rhema koja potiče i podržava rad kršćanskih udruga

Foto: rhema.hr/shutterstock


 

U subotu, 14. prosinca, održana je godišnja skupština Zaklade Rhema u Zagrebu. Program je započeo Svetom Misom u crkvi Svete Mati Slobode na Jarunu, nakon čega je uslijedilo kratko druženje prije uvodne riječi ravnateljice Zaklade, gospođe Mirjane Topčić.

U svom kratkom obraćanju, gospođa Topčić zahvalila je predstavnicima kršćanskih udruga i zajednica na dolasku te je sve nas prisutne podsjetila da radimo za Boga i da je to ono što nas povezuje. Potom se je okupljenima obratio gospodin Ivan Topčić, tajnik Zaklade koji je dao kratke upute po pitanju programa toga dana.

Prvi dio programa obuhvaćao je rad u skupinama te su se tako članovi različitih udruga mogli bolje upoznati i razgovarati o onome čime se bave i kakvi su dosadašnji plodovi, s naglaskom na rad u 2019. godini. Prvi dio zaključen je izlaganjem predstavnika grupa, koji su izrekli najvažnije o udrugama s kojima su sjedili za zajedničkim stolom. Među onima koje svojim donacijama Rhema podržava jesu Hrvatska zajednica bračnih susreta, SKAC Palma, Udruga sveta Mati Slobode, Eho i Dom molitve, Udruga Snaga za život, Forum plus, Centar za cjeloviti razvoj, Dom molitve Slavonski Brod, Ustanova Kristofori

Nakon prvog dijela uslijedila je pauza za ručak.

Poslijepodnevni program započeo je izlaganjem gospodina Ivića Pašalića, na temu „Suradnjom kršćanskih udruga do izvrsnosti“. Gospodin Pašalić govorio je, između ostaloga, o važnosti i potrebi profesionalizacije u području evangelizacijskoga rada; pronalazak adekvatnog prostora i osiguravanje sredstava za plaće neki su od izazova na kojima valja raditi. Tako bi se oni koji se bave evangelizacijom mogli posvetiti isključivo njoj, čime bi i rad bio kvalitetniji i plodonosniji. Također, u svom je predavanju okupljene pozvao da razmisle o osnivanju klubova Zaklade Rhema, koje bi sačinjavali oni najuspješniji, „elita“ koja prvenstveno želi služiti Bogu.

Na ovogodišnjoj skupštini predstavljena je i novoosnovana udruga I stvori Bog Zemlju, utemeljena na enciklici pape Franje – Laudato si.

Velimir Jurković predstavio je platformu e-župe, koja je zamišljena kao mjesto na kojem bi se članovi župe, zajedno sa svojim župnikom, mogli jednostavnije povezati. Dio prostora također je posvećen i obavijestima i najavama događanja. Putem ove platforme mogu se izvršiti i prijave za sakramente. Više možete saznati ovdje.

U drugom dijelu grupnoga rada razgovaralo se je o problemima i izazovima u suradnji među kršćanskim udrugama te što možemo učiniti da se ona poboljša. Predstavnici skupina potom su svoje zaključke iznijeli ostalima.

Susret je zaključen pitanjima i kraćom raspravom, nakon čega je uslijedila završna riječ g. Topčića.

 

Osnivači Zaklade Rhema okupili su se oko vizije da će snaženjem evangelizacijskih procesa pridonijeti svekolikom duhovnom i materijalnom boljitku naše domovine i svih njezinih građana. Okupila ih je vizija da će širenjem Božje riječi djelotvorno raditi za opće dobro i spasenje duša.

Misija Zaklade Rhema jest kroz darivanje svojeg vremena i sredstava podržati, potaknuti i financijski potpomoći udruge, zajednice i pojedince koji se bave evangelizacijom. Također će organizirati razne seminare, predavanja i susrete.

Više možete saznati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh