Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Supružnik me ne razumije, djeca imaju svoje hirove… Najradije bih nekamo pobjegao/la…

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, ponekada me tuga i svakodnevni pritisci izbace iz ravnoteže. Supružnik me ne razumije, djeca imaju svoje hirove… Najradije bih nekamo pobjegao/la. Tada mi se život čini preteškim, vjera mi slabi. Molim te, pošalji mi u tim trenucima svoga Duha Svetoga da me podsjeti na tvoju najveću agoniju i na riječi koje si mi tada uputio: „Molite da ne padnete u napast!“ (Lk 22,40)

Molim te, daj da imam snage shvatiti kako teški trenuci nisu nužno nešto loše, već su prilika da vidim gdje sam slab/a, u čemu nisam poslušan/na tvojoj zapovijedi, kada spavam kao apostoli (Lk 22,46) pa se čudim što se događa i „pucam“. Molim te da u takvim situacijama napose vidim gdje je moj/a suprug/a ranjiv/a, slab/a. Pomozi mi da to mogu prinijeti tebi upravo tada jer je to prilika da te uvedem u svoj brak, da ostanem vjeran/na, da ne živim od svoje snage, već od tvoje. Ti su trenuci zapravo povoljne prilike, u kojima mogu odlučiti ne uzdati se u sebe, nego u tebe. U njima mogu, kao ti, reći: „Ali ne moja volja, nego tvoja neka bude!“ (Lk 22,42)

Iscijeli moju sljepoću, Isuse!

Pokazao si mi da ni ti nisi mogao sam, trebao si pomoć i kada si sve predao u Očeve ruke, u njegovu volju, tada ti je bio poslan anđeo. I dovršio si nešto što je promijenilo povijest – ustrajao si uz Očevu pomoć i vlastito predanje i odluku, i otkupio cijeli svijet. Što bi bilo da nisi molio, da se nisi obratio Ocu, da nisi bio poslušan? Ne mogu to ni zamisliti! U takvim trenucima tražiš od mene upravo to: da ti se predam, da me ti vodiš kako bih ispunio/la svoj cilj i svrhu svoga braka: bezuvjetnu ljubav prema supružniku, prikazanjem njega i sebe tebi, na slavu Oca za vječni život! A što ja činim? Iznova i iznova ne vidim smisao, padam, ne molim i onda posrćem! Oprosti mi, Isuse!

A samo trebam sve predati tebi, da me u tim trenucima ti vodiš

Znam da mi ništa ne zamjeraš, ali od danas želim biti poslušan/na tvojoj zapovijedi ljubavi kako bih ispunio/la svrhu svoga braka. Daj da shvatim da se tada izgrađujem, da sakupljam bodove za nebo! A samo trebam sve predati tebi, da me u tim trenucima ti vodiš.

Iscijeli moju sljepoću, Isuse! Daj da u tim trenucima molim još usrdnije (Lk 22,42). Ne želim iznova i iznova padati; želim ustati, moliti da ne padnem u napast kada se pojave takvi trenuci, jer upravo me oni na koncu uvedu u napast i onda često sagriješim. Duše Sveti, podsjeti me!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Kada se zavrte ludi krugovi, kada se pojave teške situacije, normalno je da nas to optereti, da prorade emocije, da se osjećamo „teško“, ranjivo. I to je normalno, potpuno normalno. Ali upravo u tim trenucima trebamo priznati da ne možemo sami i trebamo odlučiti, bez obzira na sve, predati se Bogu, odnosno krenuti u molitvu. To je naš dio (Bog će napraviti svoj) i on će nam se uračunati u pravednost! Zar to nije predivno? Zašto onda tako često padam, zašto ne iskoristim tu priliku?

Ne daj da te svijet, tijelo i đavao nagovaraju na grijeh. Suprotstavi se toj prijevari!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh