Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Suprug/a ne želi voljeti i poštovati ili vapi za mojom blizinom, podrškom, boji se?

RAZMATRANJE I MOLITVA


Razmišljam kako ipak postoji granica, kako ne mogu baš dopustiti da moj supružnik gazi moje dostojanstvo, odnosno da ne bih trebao sve oprostiti samo tako, jer i ja zaslužujem ljubav i poštovanje. No, ti mi kažeš Isuse da uvredu moramo oprostiti sedamdeset puta sedam, odnosno stalno, bez mjere (Mt 18,21-22). Zar je to pravedno? Što mi želiš reći time? Da sve moram samo trpjeti, biti žrtva ili što? Ili mi želiš reći da itekako zaslužujem ljubav i poštovanje, ali da se moje dostojanstvo, ljudskost i obećanje koje sam dao pred Tobom na dan vjenčanja očituje upravo onda kada praštam, u dobru i zlu, upravo onda kada se ne ravnam isključivo po osjećajima koji mi govore kako me moj supružnik ne želi ljubiti i poštivati, već želim shvatiti da su to njezini/njegovi vapaji da treba moju blizinu, potvrdu, pomoć jer se i sam/a boji, treba podršku.

Često smatram da ću ako uskraćujem ljubav i poštovanje dobiti upravo to nazad, jer ću ja „njoj/njemu pokazati kako stvari stoje“

Zar meni isto to ne treba upravo od moga supružnika? I što onda pomislim ili radim? Često smatram da ću ako uskraćujem ljubav i poštovanje dobiti upravo to nazad, jer ću ja „njoj/njemu pokazati kako stvari stoje“? Zašto mislim da ću ako koristim ne-svete načine i djela biti blagoslovljen? Jesam li ja ohrabren/a kada supružnik djeluje prema meni ne-sveto, grubo? Sad shvaćam Isuse da se moje dostojanstvo očituje kada bezuvjetno dajem ljubav i poštovanje svome supružniku, da već kada zastanem i odlučim se djelovati po tvojoj Riječi, da sam dostojanstven čovjek, supružnik.

Želim biti dostojanstven čovjek, želim slijediti Tebe, pomozi mi!

Isuse, vapijem ti pomozi mi da od danas korak po korak shvatim i djelujem tako, da kada mi supružnik ne iskaže ljubav i poštovanje, shvatim to kao vapaj za pomoć moga supružnika, jer ja sam jedno tijelo s svojim supružnikom i da ću umjesto da uzvratim isto, zastati, blagosloviti u sebi supružnika i djelovati u ljubavi i poštovanju. Želim biti dostojanstven čovjek, želim slijediti Tebe, pomozi mi!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Često je iskazivanje nepoštovanja ili djelovanje bez ljubavi upravo vapaj druge strane da pomognemo, da shvatimo, da razumijemo. Kako možemo biti u to sigurni? Promislimo, zar upravo ne djelujemo i reagiramo mi tako i zbog toga? Djelujmo drugačije!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh