Duhovnost

DAVID WILKERSON

Suočavaš se s neprijateljem koji je prejak za tebe? Odloži svoj mač i uzdaj se u Onoga koji će se boriti za tebe Ako ste usred teške borbe, morate pročitati što je Bog rekao Zahariji!

NEMA NADE U POBJEDU U VLASTITOJ SNAZI

Ako ste spašeni – pokriveni ste Kristovom krvi i zaštićeni vjerom u njegovo djelo na križu za vas – ipak u vama još uvijek bijesne borbe. Neprijatelji vaše duše traže da vas proždru te ste i dalje uključeni u bitku sa sotonskim silama i utvrdama. Moramo zahtijevati silu koja nam je na raspolaganju kroz Božji Novi savez, ali ta sila dolazi jedino po vjeri.


Prorok Izaija je upozorio Izraela da neće moći pobijediti ako će se sa svojim protivnikom nastojati boriti u svojoj snazi. Izaija 31 savršeno oslikava sliku jalovosti pokušaja da se u bitku s neprijateljem ide u vlastitoj sposobnosti. Vjerujem da je ovo poglavlje slika i prilika neučinkovitosti naših pokušaja da porazimo požudu, loše navike, lako zavodljive grijehe, oslanjajući se na ljudske ideje i pomoć.

Ovo nam je poglavlje također primjer kako će se u posljednje dane grijeh umnožiti. Pismo kaže da će društvo postajati sve gore i da će Crkva biti preplavljena prevarama i demonskim naukama. Vjerujem da to već vidimo. Demonske horde infiltrirale su se u sve medije i svaki oblik tehnologije, preplavljujući našu kulturu bludnošću i perverzijama svake vrste.

Ako ste usred teške borbe, morate pročitati što je Bog rekao Zahariji: „Ne silom niti snagom, već Duhom mojim! – riječ je Jahve nad Vojskama” (Zah 4,6b).

„Od glasa Jahvina prepast će se (neprijatelj), šibom ošinut” (Iz 30,31). Izaija kaže: „Vaš Gospodin će se boriti za vas. On će učiniti da se njegov glas čuje i natjerat će sve vaše neprijatelje u bijeg.”

Suočavate li se u ovim trenucima s neprijateljem koji je prejak za vas? Ako je tako, Bog traži da jednostavno odložite svoj mač i uzdate se u njega da će se boriti za vas.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh