Duhovnost

ISUS GOVORI FAUSTINI I TEBI

Suočavaš li se s nečim što se čini gotovo nemogućim? Izbjegavaš li neku tešku zadaću? Život je težak. O tome nema sumnje. No on ne mora biti težak kao što ponekad mislimo da treba...

Suočavaš li se s nečim što se čini gotovo nemogućim? Izbjegavaš li neku tešku zadaću?

Foto: Shutterstock

 

„Za vrijeme podnevnog ispita savjesti potužila sam se Bogu na svoju slabost. Tada sam u duši čula ove riječi: ‘Od danas će ti to ići s velikom lakoćom. Osnažit ću te.’“ (Dn 65)

Razmatranje

Život je težak. O tome nema sumnje. No on ne mora biti težak kao što ponekad mislimo da treba. Sveta Faustina je imala poteškoća s nošenjem teških lonaca s krumpirima. Isprva je izbjegavala rad, no onda je čula Isusa kako joj govori da će joj olakšati zadaću. I učinio je to. Mi često mislimo da će neke stvari biti teže nego što doista jesu. Suočavaš li se s nečim što se čini gotovo nemogućim? Izbjegavaš li neku tešku zadaću? Zamoli Gospodina da ti dâ snage… i vjeruj da će tako biti.

Molitva

Dobri Isuse, daj mi milost svoje snage za vršenje svakodnevnih zadaća.

Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

LJETNI POPUSTI Do 31. srpnja knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni ua 88 umjesto 110 kunaovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh