Osobni razvoj

KORISTI SVOJ AUTORITET

SUOČAVANJE S IZAZOVIMA Najbolji način rješavanja stresnih situacija Isus nam nije obećao da se nikad nećemo morati nositi sa stresnim situacijama. Ali nas je otpremio da pobijedimo svijet, ali na pravi način-Njegov način.

Foto: Shutterstock

 

„Evo, dao sam vam vlast da gazite po zmijama i štipavcima i po svoj sili neprijateljevoj i ništa vam neće naškoditi.“ (Luka 10,19)

Isus nije obećao da se nikada nećemo morati nositi sa stresnim situacijama. U Ivanu 16,33 je rekao da ćemo u svijetu imati muku (kušnje, nevolje, frustracije), ali nastavlja dalje i kaže: „Hrabri budite – ja sam pobijedio svijet.“

Ovaj stih nas uči da se ne moramo frustrirati poput ovog svijeta. S obzirom na to da je Isus lišio ovaj svijet sile da nam naudi, možemo se suočiti sa životnim izazovima s pouzdanjem i u miru. Luka 10,19 kaže: „Evo, dao sam vam vlast da gazite po zmijama i štipavcima i po svoj sili neprijateljevoj i ništa vam neće naškoditi.“

Iako ćemo se suočavati s izazovima i stresnim situacijama koje neće uvijek biti jednostavne za nositi se s njima, Isus nam govori…

Ovdje nam Isus govori da nas je opremio pobijediti svijet, poput Njega.

Iako ćemo se suočavati s izazovima i stresnim situacijama s koje se neće uvijek biti jednostavno nositi, Isus nam govori da nas ništa ne može pobijediti ako postupamo na pravi način – na Njegov način. Koristi autoritet koji imaš u Kristu i nadvladaj svoje prepreke!

 

Molitva

Bože, primam autoritet i snagu koju si mi dao u Kristu. Pokaži mi kako hodati u tvom autoritetu i nadvladati kušnje i izazove ovog svijeta, poput Isusa. Amen.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh