Duhovnost

MOLIMO BOGA DA NAM SE OTKRIJE // Stvorimo ispravnu sliku o Bogu: otkrijmo da Bog ima osjećaje prema nama

Stvorimo ispravnu sliku o Bogu: otkrijmo da Bog ima osjećaje prema nama

Ti si Dobar, Dobar Otac – to je ono što ti jesi. Ja sam tvoje ljubljeno dijete – to je ono što ja jesam. Bog je dobar Bog! On se ne mijenja, on čezne za nama. Zaručnica u Pjesmi nad pjesmama kaže da je sva čežnja zaručnika usmjerena prema njoj (7,11). Krist je zaručnik i svatko je od nas zaručnica. Hrvatski jezični portal ovako definira pojam „čežnja”: „neugasiva želja za čim, velika težnja za kim ili čim, ono za čim se čezne, vene…” Pojam „čeznuti” opisan je još malo detaljnije: „jako priželjkivati što, ginuti za čim, patiti za kim ili za čim, silno željeti (koga ili što)”. Zar to nije predivno? Doslovno je pokazao da je spreman ginuti za nama i otišao je na križ. Jedna od stvari koje su ključne za ispravnu sliku o Bogu jest ta da otkrijemo da Bog ima emocije prema nama. Srušimo svoje slike u kojima je Bog netko tko nema emocije. Mi imamo emocije jer ih on ima.


„Zaboravlja li djevica svoj nakit il’ nevjesta pojas svoj? A narod moj mene zaboravi, bezbroj je tomu već dana.” (Jer 2,32)

Bog želi reći da on ne zaboravlja. Još kaže: kako si ti mene mogao zaboraviti?

Izazov:
Budimo svjesni da je Bog Otac, koji je nježan i ima osjećaje. Otac je tu i želi se družiti s nama. Možemo si postaviti sljedeći cilj: nekoliko ćemo dana moliti da nam se otkrije i na taj način, da nam pokaže svoje osjećaje. Molitva: „Oče, daj da osjećam to što osjećaš ti kada me gledaš, i daj da vidim što ti vidiš u meni!”

Tekst je prvotno bio objavljen u mjesečniku Book kao uvodnik za br. 80 (kolovoz 2016.)

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh