Duhovnost

STVORENI SMO ZA VELIKA DJELA Niste se rodili slučajno, Bog je pomno isplanirao vaš život…

Niste se rodili slučajno, Bog je pomno isplanirao vaš život…

Niste se slučajno rodili. Vaše rođenje nije nastalo greškom ni nesretnim slučajem; vaš život nije greška prirode. Vaši roditelji možda nisu planirali vaše rođenje, ali Bog ga je isplanirao. Njega ono nije ni najmanje iznenadilo. Štoviše, očekivao ga je. Mnogo prije nego što su vas vaši roditelji začeli, Bog vas je zamislio. On je na vas prvi mislio. Nije sudbina, slučajnost ni sreća što ovog trenutka dišete. Živite zato što vas je Bog želio stvoriti! Biblija kaže: Bog će ispuniti svrhu koju mi je namijenio!.


Bog je odredio svaku pojedinost vašeg tijela. Odredio je kojoj rasi pripadate, boju vaše kože i kose, i sve ostalo. Stvorio je vaše tijelo baš onakvo kakvo je htio stvoriti. Odredio je i koje ćete prirodne darove posjedovati i dao vam jedinstvenu osobnost. U Bibliji piše: Dušu moju do dna si poznavao, kosti moje ne bjehu ti sakrite dok nastajah u tajnosti, otkan u dubini zemlje. Zato što Vas je Bog stvorio s razlogom, odlučio je i kada ćete se roditi i koliko ćete dugo živjeti. Isplanirao je unaprijed vaš život; odabrao je točno trenutak vašeg rođenja i vaše smrti. Biblija kaže: Oči tvoje već tada gledahu djela moja, sve već bješe zapisano u knjizi tvojoj: dani su mi određeni dok još ne bijaše ni jednoga. (…)

Bog nikada ništa ne radi slučajno, i nikad ne griješi. Ima razlog za sve što stvori. Svaku je biljku i životinju Bog isplanirao; svaku je osobu stvorio imajući na umu svoju svrhu. Bog vas je stvorio zbog ljubavi. Biblija kaže: Bog nas je, još prije nego što je stvorio svijet, izabrao da u Kristu budemo sveti i bez nedostatka u njegovim očima. Bog je na vas mislio čak i prije nego što je stvorio svijet. Zapravo, za vas ga je i stvorio! Ozračje na ovom planetu tako je stvoreno zato da bismo mi mogli na njemu živjeti. Mi smo u središtu njegove ljubavi; najvrijednije smo njegovo stvorenje. Biblija kaže: On nas je dragovoljno  rodio riječju istine, da budemo prvenci iznad svih stvorenja. Toliko vas Bog voli i cijeni!

Ulomak iz knjige Svrhovit život autora Ricka Warrena. Više o knjizi možete saznati OVDJE.

Izdavač: Stepress.

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Komentirajte
Na vrh