Duhovnost

„STVARAM NOVO U TVOME ŽIVOTU” // Molitva oca Rufusa za nutarnje iscjeljenje

Molitva oca Rufusa za nutarnje iscjeljenje

Molitva za nutarnje iscjeljenje

Gospodine Isuse, molimo te da uđeš u našu prošlost, sve do trenutka našeg začeća i rođenja, čak i u naše obiteljsko stablo. Ozdravi nas ondje, jer naša je prošlost i sadašnjost pred tobom, kao i naša budućnost. Gospodine Isuse, prvenstveno te molimo da ozdraviš naše obiteljsko stablo i pretke.

Ozdravi u mom obiteljskom stablu one pretke, koji su umrli naglom i nasilnom smrću. Ako je bilo slučajeva samoubojstva, abortusa, ovisnosti o alkoholu, preljuba, ili ako nisu mogli imati djecu. Ozdravi, ako je bilo, predaka koji su bili ubijeni ili ubili druge, su ili bili silovani, ili su umrli u ratu, mučeni u koncentracijskim logorima; ako su bili pokopani u grobovima bez imena, ili su nestali, ili se pak nisu vratili s bojišta.

„Prekini Gospodine svaki urok i svako prokletstvo koje smo naslijedili od naših predaka…“

Ozdravi, Gospodine, među našim precima one koji su umrli mentalno bolesni, ili opsjednuti. Ozdravi, Gospodine, one pretke koji su bili uključeni u štovanje zloga ili su se bavili okultnim praksama, ili su možda pripadali drugim vjerama. Prekini Gospodine svaki urok i svako prokletstvo koje smo naslijedili od naših predaka.

U njihovo se ime kajemo za sve nepravde i zlo koje su učinili drugim precima. U njihovo ime opraštamo svim onim precima, koje su oni povrijedili. Gospodine, prepuštamo ih tvojoj ljubavi. Daruj im vječni mir. Neka osjete snagu tvojega Uskrsnuća. Gospodine želimo ih osloboditi bilo kakvog predbacivanja koje imamo prema njima. Molimo te, Gospodine, da prekineš svaku navezanost ili zarobljenost koja nam dolazi od njih, kako bismo mi bili slobodni.

„Ozdravi nas u trenutku našega začeća po svom utjelovljenju u Marijinoj utrobi…“

Sada te molimo, Gospodine Isuse, da ozdraviš naše živote. I to u razdoblju od devet mjeseci koje smo proveli u majčinoj utrobi – od trenutka našeg začeća do trenutka rođenja. Gospodine, možda moji roditelji nisu surađivali s tobom u trenutku stvaranja moga života. Možda sam začet pod utjecajem alkohola, u bijesu ili u požudi; možda izvan braka, možda čak i kao posljedica silovanja. I tako taj trenutak, koji je trebao biti prekrasan početak našega života, nagrđen je zbog pogrešnih odnosa mojih roditelja.

Molimo te, Gospodine, pomozi nam da ih ni za što ne okrivljujemo, već te molimo da po svojoj genealogiji ozdraviš moje obiteljsko stablo. Ozdravi nas u trenutku našega začeća po svom utjelovljenju u Marijinoj utrobi. Molimo te, Marijo, da nas ozdraviš po svome bezgrešnom začeću. Dok ti zahvaljujemo za dar života i ljubavi, zahvaljujemo ti što si nas stvorio na svoju sliku.

„…molimo te da nam daš duboki osjećaj sigurnosti, da budemo svjesni da si bio s nama u trenutku našega poroda“

Gospodine Isuse, također te molimo, da sada budeš prisutan u trenutku našeg rođenja i da nas ozdraviš. Možda smo rođeni za vrijeme rata ili u okolnostima koje su bile teške za našu obitelj – kao što je siromaštvo; možda nas roditelji nisu željeli, možda smo bili samo ‘slučajnost’. Možda su željeli dječaka, a rodila se djevojčica ili obrnuto. Možda smo se rodili nakon teškog poroda ili prerano, s prirođenom manom ili s oštećenjem na mozgu; s pupkovinom omotanom oko vrata, možda smo bili i bez zraka, rođeni plavi. Ili smo dijete koje je rođeno kliještima.

Koje god da su, Gospodine, bile okolnosti našega poroda, molimo te da nam daš duboki osjećaj sigurnosti, da budemo svjesni da si bio s nama u trenutku našega poroda, čekajući da nas zagrliš svojim dragim rukama. Iako smo u tom trenutku čuli jake zvukove i zaslijepila nas je svijetlost ili zagađena okolina. Gospodine, kao što si ti bio rođen u štali i tvom je životu prijetio kralj Herod, daj da primimo ljubav tvoje majke Marije i dopusti da osjetimo tu prekrasnu ljubav i sigurnost njezine prisutnosti. Molim te, Gospodine, da moj porod bude ozdravljen po tvom rođenju.

„Daj mi duboko iskustvo majčinske ljubavi…“

Isuse, molimo te da ozdraviš naše rano djetinjstvo, naše prve dane i tjedne odrastanja, u tom dijelu života u kojemu okolnosti najviše utječu na nas. Ozdravi me u odnosu s mojoj majkom. Možda netko, Gospodine, nije upoznao majčinsku ljubav, jer je majka možda umrla pri porodu ili dok je bio malen. To je bilo razdoblje života u kojem sam trebao majku da me nježno drži uza se. A nje nije bilo. Ili je možda, Gospodine, i bila ondje, ali je napustila obitelj radi nekoga drugoga, ili me je poslala djedu i baki, ujaku i ujni na odgoj, jer nas je bilo puno djece.

Možda je bila slaba ili boležljiva. Možda smo baš u tom odnosu bili najviše povrijeđeni. Možda nas je majka često proklinjala i željela da se nismo ni rodili. Možda je prečesto pokazivala da više voli moju drugu braću i sestre. Gospodine Isuse, pomozi mi da oprostim svojoj majci. Daj mi duboko iskustvo majčinske ljubavi. Jer ti si mi, Gospodine Isuse, poručio po proroku: „Zar može majka zaboraviti čedo svoje utrobe? Ako koja i zaboravi, ja tebe zaboraviti neću“.

„Gospodine Isuse, molim te da ozdraviš moj odnos s ocem…“

Da, Gospodine Isuse, molim te da ozdraviš moj odnos s ocem. Možda je, Gospodine Isuse, moj otac umro dok sam bio malen. U tom razdoblju mojega života jako mi je trebao, a nije bio ondje. Možda je umro u ratu, bio na ratištu, radio u inozemstvu pa mi je bio stran, ili je čak i bio ovdje, ali sam odrastao u velikom strahu od njega, jer je bio jako oštar i strog. Ili sam se stidio njegova siromaštva, niskog društvenog položaja, njegove nezaposlenosti ili neodgovornosti.

Možda sam ga mrzio, jer je bio alkoholičar ili vrlo nasilan prema majci i obitelji. Gospodine, kao što si ti meni oprostio mnoge grijehe, pomozi mi da oprostim svome ocu, bez obzira gdje se sada nalazio – da ga mogu voljeti i moliti za njega. Molim te, Isuse, da mi pomogneš osjetiti duboko iskustvo očinske ljubavi, kao što si i ti osjetio ljubav svoga nebeskog Oca. Gospodine Isuse, molimo za ozdravljenje i u drugim odnosima u razdoblju moga djetinjstva.

„Ozdravi me ako sam u tom razdoblju prošao kroz tešku i bolnu bolest, ili sam doživio veliki šok ili strah…“

Ozdravi me od ljubomore koju sam osjećao prema braći ili sestrama, jer mi se činilo da ih roditelji vole više nego mene, i nažalost – uspoređivali su nas. Ozdravi me ako sam u tom razdoblju prošao kroz tešku i bolnu bolest, ili sam doživio veliki šok ili strah. Ozdravi me, Gospodine, ako sam doživio smrt neke drage osobe. Ozdravi me, ako sam bio spolno zlostavljan od nekog rođaka ili nepoznate mi osobe. Osobito od osobe koja mi je bila nadređena, u koju sam se ugledao, primjerice – stric, liječnik, svećenik ili vlastiti otac.

Ozdravi moje odnose u školskom razdoblju, gdje mi se činilo da nemam prijatelja, da me nitko ne voli. Ozdravi me, Gospodine, ako me je neki učitelj nepravedno kaznio ili ismijavao moju obitelj pred drugima. Ozdravi me, ako su me roditelji tjerali da budem bolji u školi, a ja sam se osjećao beskorisnim, jer nisam mogao ispuniti njihova očekivanja.

Ozdravi me, ako su mi moji prijatelji iz škole davali nadimke ili su mi se rugali. Možda sam se već tada osjećao odbačen, manje vrijedan i nisam volio sam sebe. Bio sam ispunjen strahovima i bojao sam se bilo što učiniti da ne bih pogriješio. Gospodine Isuse, ozdravi me ako sam pao na nekim važnim ispitima ili nisam uspio na nekom natjecanju. Donosim ti cijelo razdoblje svoga mladenaštva i djevojaštva – rano i kasno. Hvala ti, Isuse!

„Ozdravi nas, Gospodine, u vremenu mladosti od svih frustracija kroz koje smo prolazili…“

Gospodine Isuse, molim te da me ozdraviš u vremenu moje mladosti. Ozdravi me, Gospodine,  u području moje seksualnosti, kada sam primio informacije iz krivih izvora; moja iskustva iz tog vremena još mi i sada izazivaju osjećaj krivnje. Molim te, Gospodine Isuse, da ozdraviš svakog muškarca u području njegove seksualnosti.

Marijo, pozivam te da ozdraviš svaku žensku osobu u području njene seksualnost. Molimo te, Gospodine, da ozdraviš svaku osobu u vremenu njezine prve menstruacije, kad su možda željele odbaciti svoju ženstvenost. Ozdravi nas, Gospodine, u vremenu mladosti od svih frustracija kroz koje smo prolazili, kad nam se činilo da smo promašaj kao studenti, ili nam se činilo da nas ne čeka nikakva budućnosti, kad su nam se snovi srušili.

Kad nismo mogli dobiti posao koji smo željeli. Kad smo donosili krive odluke, i kad smo postali buntovni, kriveći roditelje za svoje promašaje, kriveći sve autoritete za svoje promašaje. Molim te da ozdraviš to, tako važno razdoblje mojega života.

Gospodine Isuse, na kraju te molimo za sadašnje razdoblje našega života, kakvo god ono bilo. Molimo te da ozdraviš ovo razdoblje našega života, ako smo oženjeni, u braku ili smo još mladi, neoženjeni, udovice ili udovci, rastavljeni, ili smo u staroj dobi. I dok gledamo u svoj život, Gospodine, molimo te da ozdraviš sve one trenutke kad smo doživljavali teške rane u odnosu sa svojim poglavarima, s našim bračnim partnerima, s obitelji, s rodbinom, s braćom i sestrama, s našom djecom, susjedima i prijateljima. Između onih koji su zajedno u istoj službi.

„…evo sada dolazi pred tebe, počuj, sve činim novo“

Ozdravi nas u trenutku kad nam se činilo da nam je ugled uprljan, kad smo bili poniženi, kad nam nije pružena prilika za napredovanje, kad smo naglo premješteni, kad je odgođeno naše ređenje ili imenovanje. Kada smo doživjeli neuspjeh u našem poslu ili službi. Osobito te molimo da ozdraviš naš odnos sa sobom. Molimo te da obrišeš svaku suzu, svaku ranu, jer po proroku si obećao: „Ne gledaj na ono što je prošlo, stvari koji su prošle ne pamti više, jer, o, počuj, stvaram novo u tvome životu, zar ne vidiš, evo sada dolazi pred tebe, počuj, sve činim novo“.

Amen!

Autor: Otac Rufus (Medjugorje-info.com)

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh