Duhovnost

FRA IVO PAVIĆ

Što znači živjeti po Duhu

Foto: Shutterstock


Ako shvatimo bit kršćanstva, život nam neće biti složen i težak. Zapravo je kršćanski život jednostavan. U svojoj naravi, on je nadnaravan život.

Ako želite živjeti svoj kršćanski život oslanjajući se na sebe i svoje snage, na zakone i propise, život će biti jako složen i težak. Kada bezrezervno predate svoj život Isusu Kristu i dopustite da vas vodi, Duh Sveti sve mijenja. To ne znači da neće biti problema, bolesti, patnje i da će sve ići glatko, iako su oni koji žive po Duhu pošteđeni većine poteškoća u koje upadaju oni koji traže odgovore na krivim mjestima. Kad dođu nevolje, ljudi koji žive po Duhu lakše se suočavaju s poteškoćama. Oni su svjesni Božje providnosti i božanskih izvora koji su im dostupni kada im zatreba. Život u Duhu je život u kojemu kršćanin može iskusiti Duha Svetoga koji u njemu i po njemu živi i djeluje. Život u Duhu je za sve.

Osoba Duha Svetog je ljubav. Ako otvorimo srce Njemu, On će otvoriti svoje nama i postat će naš pratitelj! Podijelit će s nama duboke tajne našega srca. Duh Sveti nije nešto, već Netko. On je Bog u nama!

 

Iz knjige fra Ive Pavića „Put do odgovora“.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh