Duhovnost

NAPORAN POSAO

Što znači obraćenje Duše su se obraćale po molitvama i patnjama svete Faustine. Ova tema prožima čitav njen Dnevnik. No što znači obraćenje?

Foto: Pixabay

 

„Iz ciborija se čuo glas: ‘Ove hostije primile su duše koje su se obratile po tvojoj molitvi i patnji.’“ (Dn 709)

Razmatranje

Duše su se obraćale po molitvama i patnjama svete Faustine. Ova tema prožima čitav njen Dnevnik. No što znači obraćenje?

To znači promijeniti način života – odreći se grijeha, sebičnosti, arogancije, oholosti – i otvoriti se poniznosti, ljubavi i nikada ne odustajati. Obraćenje ima dva elementa: jedan po kojem smo pozvani odreći se grijeha, i drugi po kojem smo pozvani otvoriti se za ljubav. Nitko od nas ne može reći: „Ja ljubim dovoljno“ ili: „Ja ne mogu ljubiti više“. To je obraćenje: truditi se više ljubiti, postati svjesniji grijeha, moliti za Duha ljubavi i ići naprijed. To je naporan posao. Nemoj odustati. Obraćenje traje cijeli život. Gospodin to razumije. Sveta Faustina piše: „Moja svetost i savršenost temelje se na tijesnom sjedinjenju moje volje s voljom Božjom. Bog nikada ne vrši pritisak na našu slobodnu volju. O nama ovisi želimo li prihvatiti Božju milost ili ne, hoćemo li surađivati s njom ili ćemo je potratiti“ (Dn 1107).

Molitva

Dobri Gospodine, daj mi milosti koje su mi najpotrebnije za vršenje tvoje volje. Ne želim potratiti ni jednu od milosti koje mi daješ. Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh