Duhovnost

MAJČIN POZIV

Što znači moliti srcem Znamo da je jedino molitva koja je iz srca prava molitva. I Gospa iz Međugorja više nas je puta pozvala neka tako molimo. No što to zapravo znači moliti srcem?!

Što znači moliti srcem

Foto: Shutterstock

 

Kraljica mira, koja se ukazuje u Međugorju od 1981. godine, više je puta rekla: Molite, molite, molite! I to srcem, s ljubavlju, čitavim bićem, da biste se svaki dan mogli obraćati, i da biste u vjeri neprestano rasli. Na to nas blȃgo, majčinski poziva Velika Majka.

Moliti bi trebalo srcem. Tako nas Gospa uči. To znači: ne moliti iz običaja i navike!

Moliti srcem znači prije svega moliti s ljubavlju. Zdušno. To znači moliti čitavim svojim bićem: živom vjerom, tijelom i dušom, otvorena, ponizna i čista srca.

To znači potpuno se otvoriti Bogu. Njemu dati prvo mjesto u svome životu. Njemu se u potpunom predanju staviti na raspolaganje. Imati toliko pouzdanje u Njega i od Njega se nadati svemu dobrome. To znači sabrano i ponizno, predano i pouzdano, postojano i pobožno moliti. (…)

Krunica - knjiga

Iz knjige Josipa Lončara „Krunica – kako djelotvorno moliti krunicu”. Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh