Duhovnost

SVAKODNEVNI ANĐELI

Što znači da je Isus došao „vratiti vid slijepima“ Po svojoj, ljudskoj naravi duhovno smo slijepi. Isus je došao da nam vrati duhovni vid (želi nas ozdraviti i fizički) kako bismo mogli vidjeti ono što Bog vidi i kako bismo mogli po toj stvarnosti živjeti

Što znači da je Isus došao „vratiti vid slijepima“

Foto: Shutterstock

 

Izraz koji se ovdje koristi isti je kao u Markovu evanđelju 6,41, gdje kaže da Isus „pogleda u nebo“…

Svi imamo duhovne oči i svi možemo vidjeti. Nitko nije izostavljen. Bog nije naumio da neki od nas vide, a drugi budu slijepi. Isus je došao da „vrati vid slijepima“ (Lk 4,18). Grčki izraz koji se ovdje koristi isti je kao u Markovu evanđelju 6,41, gdje kaže da Isus „pogleda u nebo“. Ono što jezik originala kaže jest da je Isus „obnovio svoj vid“.

Kada pogledamo u Nebo, vidimo Božju verziju situacije. Vidimo što Bog vidi, njegovu stvarnost i stajalište

Kada pogledamo u Nebo, vidimo Božju verziju situacije i obnavljamo njegovu perspektivu. Vidimo što Bog vidi, njegovu stvarnost i stajalište. Obnavljamo naš duhovni vid, vidimo da su anđeli tu i čekaju da se udružimo s njima, a mi živimo po toj istini.

Ne radi se o natjecanju. Ne uspoređujemo se s braćom i sestrama u Kristovu Tijelu, jer smo bez znanja kada se mjerimo s drugima. Umjesto toga, zahvalni smo na svemu što vidimo i odlučujemo vježbati oči svoga srca kako bi naraslo naše duhovno razabiranje znajući da će se naša osjetila iskustvom izvježbati (Heb 5,14). (…)

Iz knjige „Svakodnevni anđeli“ autorâ Charity Virkler Kayembe i Joe Brock. Izdavaštvo: Teovizija

Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu po cijeni od 100 kuna možete nabaviti u našem web-shopu, ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh