Osobni razvoj

ZNAŠ LI TI SADRŽAJ OVE FRAZE?

Što, zapravo, znači biti otvorena srca? U jednoj molitvi čuo sam kako mi Gospodin progovara: budite otvorena srca. I to mi je istovremeno bilo lijepo, ali i prazno. Poput fraze koja uvijek pali, koja uvijek funkcionira, a ne znam joj točan sadržaj.

Foto: Pixabay


Puno sam puta čuo da je potrebno Gospodinu otvoriti svoje srce. I sam sam drugima znao govoriti, kao što su drugi govorili meni: “Otvori svoje srce Bogu“. Sasvim je jasno da je to općenita formula koja se može primijeniti na svačije srce, na svaku situaciju i u svakoj (ne)prilici.

U jednoj molitvi čuo sam kako mi Gospodin progovara: budite otvorena srca. I to mi je istovremeno bilo lijepo, ali i prazno. Poput fraze koja uvijek pali, koja uvijek funkcionira, a ne znam joj točan sadržaj.

Bio sam pomalo u panici što ću reći na susretu – to će biti poput puste fraze. No Gospodin mi je objasnio da biti otvorena srca znači:

  1. Poželjeti biti moj.
  2. Poželjeti odbaciti sve što te ne čini ili te sprječava biti mojim.
  3. Poželjeti da te promijenim.
  4. Poželjeti imati/biti pun Duha Svetoga.

Otvoreno srce znači: naše je željeti svim svojim bićem, a Božje je djelovati u nama. Poželjeti često znači i ne  moći učiniti ono što želimo. Ne postoji znak jednakosti između hoću i mogu. No Gospodinu je dovoljna naša želja, da nešto žarko poželimo iako možda u danom trenutku to ne možemo ostvariti. Zato On dolazi po našoj želji i djeluje u nama. Otvoreno srce znači spremnost da iz vlastite nemoći snagom svoje želje prizovemo Gospodina u svoj život.

Biti otvorena srca znači poželjeti biti Božji, poželjeti odbaciti sve što nas odvaja od Njega, poželjeti da nas Bog mijenja, poželjeti Duha Svetoga… Barem to možemo – POŽELJETI, a ostalo će On učiniti.

Book.hr/ Članak je, uz dopuštenje, preuzet sa stranice Duhovni kutak.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh