Osobni razvoj

LJUBIŠ LI ME?

Što više ljubimo Isusa, lakše nam je služiti mu. Mišljenja svijeta tada nas sve manje zabrinjavaju Ljubiš li Isusa? Znaš li što produbljuje zajedništvo s Njim?

Što više ljubimo Isusa, lakše nam je služiti mu. Mišljenja svijeta tada nas sve manje zabrinjavaju

„Vjerom je Henok prenesen tako da nije vidio smrti; i više se ne nađe, jer ga Bog bijaše prenio. Prije, naime, nego bijaše prenesen, primi svjedočanstvo da je ugodio Bogu” (Heb 11,5).


Henok je bio poslušan Bogu s jednim ciljem – da mu ugodi, i Otac ga je nagradio prenijevši ga, što znači, bio je podignut u nebo bez smrti. Sve zato što je ugodio Gospodinu!

„I što god ga zamolimo, primamo od njega, jer vršimo njegove zapovijedi i činimo što je njemu ugodno” (1 Iv 3,22).

Pavao piše: „Tako govorimo, ne kao oni koji nastoje ugađati ljudima, već Bogu, koji prosuđuje naša srca” (1 Sol 2,4). „Ispunivši svaku radost dobrote i djelo vjere u sili” (2 Sol 1,11).

Ljubite li Isusa? Provodite li vrijeme s njim u Riječi i molitvi? Hodanje i razgovaranje s njim stvorit će sveto, lijepo zajedništvo. Slavljenje i štovanje produbit će vaš odnos.

Što više ljubimo Isusa, lakše nam je služiti mu i biti mu poslušan. Mišljenja svijeta više nas neće zabrinjavati jer možemo reći: „Čuo sam od Oca i radim ono što je ugodno njegovu srcu!” Taj duh poslušnosti doći će iz našega srca i slobodno teći iz nas.

Isus nam kaže: „Tko pozna moje zapovijedi i vrši ih, taj me ljubi. A tko mene ljubi, njega će ljubiti Otac moj, i ja ću ga ljubiti i objaviti mu samog sebe” (Iv 14,21). Kakvo nevjerojatno obećanje – sve temeljeno na poslušnosti!

Kako dolazimo na tu točku da ljubimo Isusa? Istražujući evanđelja – upoznajući njegove riječi. Mnoge Biblije imaju Isusove riječi ispisane crvenom bojom. I dok učimo njegove riječi, vršimo ih! Što smo mu poslušniji, više rastemo u ljubavi za njega.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Foto: CNN

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh