Duhovnost

O. AUGUSTY PELANOWSKI:

Što vidiš kada govoriš: „Slava Tebi, Gospodine!“ Da li Mu iskreno možeš reći: „ Slavim Te, Gospodine, zbog mojeg muža, moje žene, moje djece, mog posla, mog uspješnog ili neuspješnog života!“

Što vidiš kada govoriš: „Slava Tebi, Gospodine!“

Foto: Unsplash, Tamara Bellis 

 

Tada Marija reče: »Veliča duša moja Gospodina, klikće duh moj u Bogu, mome Spasitelju, što pogleda na neznatnost službenice svoje: odsad će me, evo, svi naraštaji zvati blaženom. Jer velika mi djela učini Svesilni. « (Lk 1, 46-49a)

Kada govoriš: „Slava Tebi, Gospodine!“, da li tada vidiš zbog čega Ga slaviš u svome životu? Da li Mu iskreno možeš reći: „ Slavim Te, Gospodine, zbog mojeg muža, moje žene, moje djece, mog posla, mog uspješnog ili neuspješnog života!“

Zloduh progoni čovjeka, da bi čovjek okrivio Boga. Da bi se sažalijevao nad svojim životom, da bi bio tužan i da bi rekao: „ Mrzim svoj život!“. Ne dopusti da te demon uvjeri da je Bog progonitelj u tvom životu, jer On je tvoj Spasitelj.

Iz knjige „365 dana s Duhom Svetim“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Daj si vremena, uroni dnevno na nekoliko minuta u riznicu koju nam je ovaj svećenik redovnik otvorio svojom suradnjom s onim kojeg nazivamo Gospodin i Životvorac. (o. Marko Glogović)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh