Aktualnosti

125. BROJ

Što vas očekuje u novom „Booku“ U nastavku pročitajte dio onoga što smo vam pripremili u novom broju našega mjesečnika

Što vas očekuje u novom „Booku“

Foto: L. S.


 

Osvrt glavnoga urednika na aktualnu situaciju

U Uvodniku novoga broja glavni urednik, Josip Lončar, piše o navodno osmišljenim scenarijima moćnika ovog svijeta koji žele kontrolirati sve ljude, o čemu se, među ostalim, govori u ovom vremenu kada se gotovo cijeli svijet bori s COVID-om 19.

„Uostalom, svatko od nas u sebi može prepoznati manju ili veću želju ili potrebu za kontroliranjem određenih ljudi od našega interesa. Istina, malo je tko od nas spreman priznati da je manipulacija najčešći motiv da bismo nekoga kontrolirali. Uvođenjem 5G tehnologije, zajedno s prisilnim cijepljenjem, svjetski će moćnici, navodno, moći pratiti svaki naš korak. Ne samo da će nas, navodno, pratiti već će nas i snimati (zvuk i sliku). Navodno će nam oduzeti pravo na bilo kakvu privatnost. (…)“ (Iz Uvodnika)

Debora Jo, osvrt Marka Matijaševića, Prilika za Susret…

U novom Booku donosimo i razgovor s mladom Osječankom Kristinom Kasumović, vlasnicom obrta „Debora Jo“ koji izdaje katoličke planere i duhovne dnevnike. Kristina nam je ispričala kako je odlučila pokrenuti svoj obrt, zašto „Debora Jo“ i još mnogo toga. Vjerujemo da ćete se i vi, nakon što pročitate intervju, odlučiti na pisanje duhovnoga dnevnika. Marko Matijašević piše o tome kako biti zahvalan u ovim teškim vremenima, te svjedoči kako je Bog djelovao u njegovu životu dok je prolazio kroz svojevrsnu krizu. U tekstu „Ograde su dobri susjedi“ čitajte o tome zašto je važno postavljati granice u odnosima, posebno onim obiteljskim.

Vjerujemo da će vam biti zanimljiv i veliki intervju s Tomislavom, Slavenom i Anitom iz zajednice „Prilika za Susret“ koja okuplja osobe između 30 i 50 godina, koje još nisu pronašle bračnoga partnera, a žele to. Kako funkcionira zajednica, koje su najčešće prepreke na putu pronalaska „prave osobe“,  osjećaju li se stigmatiziranima zbog „solo statusa“ u zrelim godinama… – pročitajte u novom Booku!

Novi tekst dr. Verice, nastavak kolumne, odgovor p. Luke Rađe…

U novom nastavku kolumne Ema Tomić piše o neugodnom iznenađenju koje su ona i suprug doživjeli za vrijeme ultrazvuka i onome što je nakon toga uslijedilo. Dr. Verica Jačmenica-Jazbec piše o tome što je zapravo poniznost i kako odgajati djecu za tu krepost. Pater Luka Rađa odgovara jednoj čitateljici na pitanje kako spriječiti prejedanje, a u dječjem kutku priredili smo nove materijale za najmanje! 😊

Očekuje vas, naravno, i doza humora te još neke zanimljivosti… 😉

 Svoj primjerak „Booka“ možete nabaviti na kioscima Tiska ili se možete pretplatiti (ovdje) i tako godišnje uštedjeti 60 kuna!

Prelistaj svibanjski broj ‘Booka’!

Josip Lončar: COVID-19, kontrola i manipulacija

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh