Za cijelu obitelj

ZAVOLJETI NOVE LJUDE

Što učiniti ako ti se nikako ne sviđa tvoja snaha ili svekrva Pročitat ćemo što Božja Riječ kaže o tome kako vlastite osjećaje trebamo podložiti autoritetu Duha Svetoga. Samo ćemo tako naći način kako ljubiti i onda kada nam to izgleda nemoguće

Foto: Pixabay


 

Što učiniti ako ti se nikako ne sviđa tvoja snaha ili svekrva? To zvuči kao komplicirano pitanje, jer bismo lako mogli pronaći velik broj valjanih razloga zašto bi svekrvi bilo teško prihvatiti snahu i obrnuto.

Čak i kada nam se osoba ne sviđa, prema njoj bismo se trebali ponašati s ljubavlju i poštovanjem!

Zapravo je najbolje to pitanje preoblikovati u drugo, vrlo jednostavno pitanje: „Trebamo li svakoga ljubiti?“ Jeste li spremni čuti odgovor? Čak i kada nam se osoba ne sviđa, prema njoj bismo se trebali ponašati s ljubavlju i poštovanjem!

Skrivajući se iza krinke iskrenosti opravdavamo svoju zloću, a to nije ono što bi Krist činio

Netko će na to reći: „Zar bismo se trebali pretvarati da nam je netko drag, čak i onda kada osobu ne možemo podnijeti? Nije li to dvolično? Ne bismo li trebali biti iskreni kada govorimo o osjećajima?“ Skrivajući se iza krinke iskrenosti opravdavamo svoju zloću, a to nije ono što bi Krist činio. Štoviše, mrziti nekoga i isticati svoju vjeru upravo je oprečno od onoga što bismo kao Kristovi učenici trebali činiti.

Pročitat ćemo što Božja Riječ kaže o tome kako vlastite osjećaje trebamo podložiti autoritetu Duha Svetoga. Samo ćemo tako naći način kako ljubiti i onda kada nam to izgleda nemoguće.

Trebamo prestati varati jedni druge i „odložiti“ sve što smo činili prije nego što smo svoja srca dali Kristu

U 3. poglavlju Poslanice Kološanima nalazimo upute za istinski kršćanski život. Želim prvenstveno istaknuti dvije stvari koje nam mogu pomoći zavoljeti nove ljude, koji su u naš život ušli sklapanjem braka između dvoje ljudi koji se vole. Čak i onda kada se naši osjećaji ne podudaraju s našim namjerama. Nešto trebamo „odložiti“, a u nešto se „zaodjenuti“. U osmom retku nalazimo ono što trebamo odložiti: „Gnjev, srdžba, opakost, hula, prostota van iz vaših usta!“ Uputa se nastavlja u devetom retku. Trebamo prestati varati jedni druge i „odložiti“ sve što smo činili prije nego što smo svoja srca dali Kristu.

Iz knjige „Svekrve i snahe” autorice Annie Chapman. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje. Knjigu možete kupiti ovdje. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh