Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Što u braku znači „uzeti svoj križˮ Zar ne vidim da svijet želi uništiti moju obitelj svojim sebičnim predlošcima i savjetima?

Foto: Shutterstock


 

MOLITVA

Želim li provesti život u okrivljavanju svog supruga/e za probleme u našem braku? Želim li se opravdavati njegovim/njezinim krivim postupcima, dok svoje najčešće ne vidim? Želim li tako postaviti stvari: ako se on/a ne promijeni, naš je brak, naš odnos, naša obitelj „osuđena“ na loš život?

Želim li prihvatiti istinu i uzeti svoj „križ“, a to je da želim biti prvi/a koja će ljubiti, poštovati, žrtvovati se, odricati…

Je li to bio Božji plan za moj brak, obitelj? Kako na to gledam? U što vjerujem, što me upravlja, što me vodi? Želim li prihvatiti istinu i uzeti svoj „križ“, a to je da želim biti prvi/a koja će ljubiti, poštovati, žrtvovati se, odricati, opraštati, moliti, bodriti, jačati, ohrabrivati ili mislim da je to nemoguće s obzirom na trenutne okolnosti ili određene događaje iz prošlosti? U što vjerujem, čemu se nadam? Ili sam izgubio/la nadu?

Shvaćam li da sam „ratnik“ koji je pozvan svaki dan boriti se za svoj brak?

Što ako je blagoslov braka, naš mir, vječni život naše obitelji, moga supruga/e, moj vječni život u mojim rukama, odlukama, shvaćanju, a ja to odbijam? Što ako su me svijet i Sotona uvjerili u laž prezentirajući mi ju kao istinu, a ja sve dublje tonem? Shvaćam li da sam „ratnik“ koji je pozvan svaki dan boriti se za svoj brak? Vidim li da svijet želi uništiti moju obitelj svojim sebičnim predlošcima i savjetima? Čujem li da mi Bog kaže da će me istina osloboditi (Iv 8,32)? Ili imam osjećaj da sve dublje tonem u trenutnom funkcioniranju i gledanju? Što je onda istina? Želim zastati i razmisliti…

Ako nastojim život i brak spasiti po „svjetovnim“ pravilima, izgubit ću se, a ako „izgubim“ život slijedeći tvoje naume i savjete, Isuse, onda ću ga spasiti

Je li istina da sve prvenstveno ovisi o mojoj supruzi / mom suprugu ili ja biram biti blagoslov svome braku, gledajući u Krista, svaki dan uzimajući svoj križ i slijedeći Njega? Što to znači? To znači da jedino tako mogu pobijediti ovaj svijet, jedino sam tako sličan tebi, Kriste, jedino tako milosrdan/a, jedino tako mogu živjeti u istini. A ako nastojim život i brak spasiti po „svjetovnim“ pravilima, izgubit ću se, a ako „izgubim“ život slijedeći tvoje naume i savjete, Isuse, onda ću ga spasiti. Jer što mi koristi ako sve zadobijem, a sebe izgubim, a svijet mi upravo nudi „sve“ (Iv 9, 23-25).

Oče, otvori mi oči da gledam radost i spas svoga braka i života u tvome pozivu da se odreknem sebe

Oče, otvori mi oči da gledam radost i spas svoga braka i života u tvome pozivu da se odreknem sebe i predam tebi, živim za tebe, za brak, da budem svaki dan ratnik uz vodstvo tvoga Svetoga Duha. Ne daj, Oče, da me svijet i dalje zavodi. Odričem se u Isusovo Ime svih svjetovnih savjeta i ljudi koji me odvlače od istine i biram Krista. Istino, Kriste, ispuni me, oslobodi me, vodi me!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Sagledaj stvari i vidi što je istina, kada si uistinu sretan/a, što nudi Krist, a što svijet?

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh