Osobni razvoj

TOMISLAV IVANČIĆ

Što to znači – ako mi ostanemo u njemu? Tko to ostaje u Isusu? Onaj tko je te riječi upoznao, zavolio i počeo vršiti, i u njemu vidi budućnost svoga života, u tome ostaju Isusove riječi

Ruke ispružene drže križ na dlanovima

Foto: BOY ANTHONY, Shutterstock

 

Isus nam kaže: „Ako ostanete u meni i ako moje riječi ostanu u vama, tražite što god hoćete, i bit će vam“ (Iv 15,7). Uslišavanje naših molitava ovisi o tome prihvaćamo li Isusovu riječ ili ne. Isus ovdje, međutim, kaže dvije stvari: „ako ostanete u meni“ i „ako moje riječi ostanu u vama.“

Onaj tko je te riječi upoznao, zavolio i počeo vršiti, i u njemu vidi budućnost svoga života, u tome ostaju Isusove riječi

Što to znači – ako mi ostanemo u njemu? Tko to ostaje u Isusu? U Isusu ostaje onaj koji prihvaća njegov mentalitet i njegovu logiku. Biti u Isusu znači misliti kako on misli, osjećati kako on osjeća, gledati kako on gleda, planirati kako on planira. Za nekoga tko čita Dostojevskog kažemo da je sav u Dostojevskom, za nekoga tko čita Ivu Andrića kažemo da je sav u Andriću, za nekoga tko čita evanđelje kažemo da je sav u evanđelju. Drugim riječima, tko je u Isusovoj riječi, on je sav u Isusu. „Biti u Isusu“ je prvi uvjet da bi nam molitva bila uslišana.

Netko može čuti Isusove riječi, ali otići od njih i nikad ih ne početi vršiti

Drugi uvjet je „ako njegove riječi ostanu u nama“. Netko može čuti Isusove riječi, ali otići od njih i nikad ih ne početi vršiti. Isusove riječi ne ostaju u njemu. No, onaj tko je te riječi upoznao, zavolio i počeo vršiti, i u njemu vidi budućnost svoga života, u tome ostaju Isusove riječi. Onaj tko voli Isusove riječi, u njemu te riječi i ostaju. Onaj koji vrši i prihvaća mentalitet Isusovih riječi i sav u njima prebiva, istražuje ih i traži načine kako da ih ostvari, taj ostaje u Isusu, tj. Isusove riječi ostaju u njemu, a on u Isusu. To je uvjet da tražimo što god hoćemo, i dobivamo.

Isusu je stalo do toga da naše molitve budu uslišane. Zašto? Jer se Otac proslavlja time da mi rodimo mnogo roda, da se pokažemo Isusovim učenicima. Očeva je volja da mi činimo njegova djela i ljubimo riječ njegova Sina. Otac se raduje nad nama i Očev plan s nama jest upravo u tome da rodimo što više njegovih plodova.

 

 

Iz knjige „Otkriće Božje Riječi“ autora Tomislava Ivančića. 

Izdavač: Teovizija.

Naslove ovoga autora možete pronaći ovdje.

 

Za Book.hr priredila M. V., odabrala A. P.

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

Podatci za plaćanje nalaze se na ovoj poveznici.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh