Valentina Jandrašek

RECENZIJE KNJIGA

„Što ti je Duh Sveti zadnje poručio u molitvi?“ „Čitajući ove kratke meditacije oca Pelanowskoga popraćene ulomcima Svetoga Pisma, dobila sam odgovore na još mnoga pitanja, ali i otkrila mnoga pitanja skrivena u svojoj nutrini na koja, osluškujući Oca, tek trebam odgovoriti…“

Foto: Shutterstock

 

Pitanje

„Što ti je Duh Sveti zadnje poručio u molitvi?“, pitanje je koje sam si nedavno postavila potaknuta svojom užurbanošću i zaposlenošću te svojom molitvom koja me u zadnje vrijeme više podsjeća na monolog brbljave trogodišnjakinje, nego na istinski razgovor s Ocem čije poticaje tako često previdim zagledana u sebe i svoje nelagode. Nakon što (pre)dugo nisam uspjela u vlastitim mislima razabrati odgovor, posegnula sam za knjigom poljskoga pavlina oca  Augustyna Pelanowskoga, 365 dana s Duhom Svetim i pročitala retke napisane ispod datuma toga dana: „Bogu nikada neće nedostajati mogućnosti da se spusti na moju razinu, pa čak i da sam na dnu ponora! Može meni nedostajati sebi oprostiti sve te propuste Njegovih spasonosnih poticaja koje sam učinio. Ali mojemu Bogu – nikada.“ I dobila sam svoj odgovor. Dobila sam obnovljenu sigurnost da će se Gospodin uvijek sagnuti do onoga tko ga traži iskrena srca i da za najveće stvari bira najmanja stvorenja.

Svakoga tko ih sabrano pročita, ovi će kratki tekstovi svakodnevno voditi u najveću avanturu koju na ovome svijetu možemo proživjeti…

Čitajući ove kratke meditacije oca Pelanowskoga popraćene ulomcima Svetoga Pisma, dobila sam odgovore na još mnoga pitanja, ali i otkrila mnoga pitanja skrivena u svojoj nutrini na koja, osluškujući Oca, tek trebam odgovoriti. Duh Sveti, po riječima ovog mudrog i duhovitog pavlina, svakoga čitatelja vodi u dubinu naoko poznatih i često tumačenih biblijskih ulomaka jednostavnim i lako razumljivim jezikom i stilom, usporedbama i opisima koji su nam svima bliski. Svakoga tko ih sabrano pročita, ovi će kratki tekstovi svakodnevno voditi u najveću avanturu koju na ovome svijetu možemo proživjeti – avanturu upoznavanja Oca, sebe i milosti koje je pripravio svakome od nas. U buci naše svakodnevice, ponekad je teže čuti Duha Svetoga koji nam želi govoriti u tišini i sabranosti, nego živjeti ono na što nas potiče. Ova će nam knjiga, ako joj dopustimo, pomoći pročistiti začepljene duhovne uši te čuti i živjeti poticaje koje nam šapće Branitelj koji živi u nama.  

Ova je knjižica ponešto drugačija, želi nam kraćim mislima i meditacijama pomoći da svakog dana u godini svrnemo svoj pogled i srce gore, iznad nas, k Isusu, k vječnosti. Ona nam uistinu može biti i orijentir i okrjepa u svakodnevnim borbama i prilikama kojima smo izloženi a u kojima želimo (p)ostati Kristovi! (p. Marko Glogović, OSPPE)

Dnevne meditacije koje će nam pružiti utjehu, ohrabrenje, nadu…

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Valentina Jandrašek; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh