Duhovnost

USMJERITI POZORNOST NA BOGA

Što je sv. Mala Terezija govorila o rastresenosti tijekom molitve Ponekad je teško usmjeriti pozornost na Boga i ostati u razgovoru s njim. Međutim, ponekad te distrakcije uopće nisu distrakcije, nego misli poslane od Boga, bitne za naš duhovni razvoj…

Što sveta Mala Terezija kaže o rastresenosti tijekom molitve

Foto: Shutterstock

 

Kada počnemo moliti, često nam razne stvari odvlače pažnju. To može biti obično kucanje sata, buka s ulice, vlastite misli, itd. Ponekad je teško usmjeriti pozornost na Boga i ostati u razgovoru s njim.

Međutim, ponekad te distrakcije uopće nisu distrakcije, nego misli poslane od Boga, bitne za naš duhovni razvoj. Ovo je sv. Mala Terezija napisala o distrakcijama za vrijeme molitve:

„Ponekad nam Bog želi skrenuti pozornost na prijatelja ili člana obitelji koji je u nevolji. Možda oni trebaju naše molitve ili ljubav. Na taj način distrakcija se okreće na pravi način i umjesto da nas odvede od Boga, ona nas približava njemu i njegovom Božanskom planu.“

Što je apostol bliži Bogu, to se njegovo srce sve više širi

Trebamo biti pažljivi kako bismo prepoznali kad se to dogodi, trebamo uočiti ako razmišljamo o nekome ili čak o nečemu što smo vidjeli na Facebooku. U nekim slučajevima Bog želi da molite za određenu osobu ili da joj pomognete.

Sv. Josemaria Escriva kaže: „Što je apostol bliži Bogu, to se njegovo srce sve više širi.“

Sljedeći put kad budete ometeni za vrijeme molitve, ponudite tu distrakciju Bogu i otvorite srce onome što vam Bog želi poručiti u tom trenutku.

Izvor: Aleteia

Prevela Vedrana Prka

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh