Duhovnost

KOLIKO JE MOLITVA VAŽNA

Što je sveta Majka Terezija rekla kad su je upitali što je molitva „Život bez molitve je kao kuća bez temelja”, rekla je u svom odgovoru sveta Majka Terezija kad su ju upitali što je molitva...

Što je sveta Majka Terezija rekla kad su je upitali što je molitva

Evo što je Majka Terezija odgovorila kad su ju upitali što je molitva…

Molitva je zraka Božje ljubavi

„Ja razgovaram s Bogom, slušam ga pa govorim, to je molitva, razgovor s Bogom. Onda molitva je jedinstvo s Bogom. Moliti – za mene znači biti jedno s voljom Kristovom dvadeset i četiri sata na dan. Živjeti za njega, s njime, u njemu. Molitva je radost. Molitva je zraka Božje ljubavi. Molitva je nada vječne sreće. Molitva je plamen koji gori ljubavlju Božjom za tebe i za mene. Trebamo moliti – jer molitva daje čisto srce, a čisto srce može vidjeti Boga u svakoj osobi. Vidimo li Boga u drugima, prirodno – ljubit ćemo jedni druge kao što Bog ljubi svakoga od nas. Ljubav rađa mir. Djela ljubavi jesu djela mira. Da bismo mogli moliti za mir, moramo biti u stanju u prvom redu slušati, jer Bog govori u tišini srca, a to je početak molitve, to je početak mira. On govori, a mi moramo imati hrabrosti slušati, moramo imati vremena za slušanje Božje riječi. Plod molitve je produbljenje ljubavi, produbljenje vjere. Ako vjerujemo, bit ćemo sposobni moliti. Plod vjere je ljubav, a plod ljubavi je služenje. Stoga su djela ljubavi uvijek djela mira. Ako molimo, sačuvat ćemo vjeru, ako budemo imali vjere, sasvim je logično da ćemo htjeti služiti.

Razgovaraj s Bogom, dopusti da Isus u tebi moli. … Nitko ne zna moliti bolje od Isusa, jer on nam šalje svoga Duha kojim u nama moli…

Sve počinje molitvom – kada provodimo barem malo vremena na koljenima… Kad bi svi šefovi i vođe svijeta barem malo vremena provodili na koljenima pred Bogom, vjerujem da bismo imali bolji svijet… Kad bi sve obitelji svijeta provodile barem malo vremena zajedno u molitvi, vjerujem da bismo imali mir u svijetu. Jer kao što ljubav počinje kod kuće, tako i mir počinje kod kuće. Razgovaraj s Bogom, dopusti da Isus u tebi moli. Molitva je jedinstvo s Kristom, ono jedinstvo koje nepodijeljeno ljubi – Isus za mene i ja za Isusa… Kad je Isus u mom srcu, trebam njega pustiti da moli, da u tišini moga srca on govori nebeskom Ocu. Kad ja ne mogu govoriti, neka Krist govori. Kada ja ne mogu moliti, neka Krist moli – jer nitko ne pozna Oca bolje od njega. Nitko ne zna moliti bolje od Isusa, jer on nam šalje svoga Duha kojim u nama moli. Jer mi ne znamo kako bismo trebali pravo moliti.

Krist moli u meni,
Krist djeluje u meni,
Krist misli u meni,
Krist gleda mojim očima,
Krist radi mojim rukama,
Krist korača mojim nogama,
Krist govori mojim ustima, mojim riječima,
Krist ljubi mojim srcem.

Život bez molitve je kao kuća bez temelja

Ako nam je život bez molitve, to je kao kuća bez temelja. Kao deseterokatnica, prekrasna, potpuno dovršena, ali su je morali srušiti jer je imala temelj dostatan za jednokatnicu. Bili su je prisiljeni srušiti. Naš život molitve – neka to bude temelj, početak.

Mi mu se trebamo klanjati jer je on Bog i čovjek.
On je žrtva,
On je stradalnik,
On je onaj koji se predaje.
On je radost,
On je mir,
On je put,
On je ljubav,
On je život.

Isus je Onaj u kojega sam zaljubljena – kojemu pripadam i od kojega me ništa neće rastaviti. On je moj – ja sam njegova.

Iz molitvenika „S blaženom Majkom Terezijom u molitvi”; priredio don Frok Zefi.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh