Duhovnost

SOTONA VAS NE MOŽE IMATI!

Što se zapravo događa kad usred ‘oluje’ kroz koju prolazimo osjetimo mir i ohrabrenje? Jeste li ikada razmišljali o tome što se događa kada usred teške situacije u kojoj se nalazite, odjednom osjetite olakšanje, mir, ohrabrenje? Evo odgovora!

Što se zapravo događa kad usred 'oluje' kroz koju prolazimo osjetimo mir i ohrabrenje?

Bilo je neophodno da Isus uzme ljudsko obličje kako bi mogao proći kroz sve što i mi na zemlji prolazimo – odbacivanje, bol, žalost, iskušenje. Uistinu, iako je bio Bog u tijelu, prošao je kroz čitavo ljudsko iskustvo ne kao Bog, nego kao čovjek, sa svim našim slabostima. To mu omogućuje da moli za nas s ogromnim suosjećanjem. Budući da je sâm trpio i bio kušan, može pomoći onima koji se nalaze u kušnji:

Doista, u čemu je iskušan trpio, može iskušavanima pomoći. (Heb 2,18).

Pogledajmo jednu dragu sestru u borbi. Ona ljubi Isusa, ali je obeshrabrena, oborena, odbačena. Stojeći u sramoti, misli: „Tako sam povrijeđena, ali kao da me nitko ne razumije”. U potpunom je očaju; na rubu da digne ruke.

Na sve to, sotona stoji pored nje i optužuje je: „Pogledaj je! Zapravo nema vjere. Kakva je to kršćanka?”

Tada dolazi Isus! On vidi njezinu bol i zna da je njezina vjera slaba te ide pred Oca u njezino ime i počinje za nju posredovati. On postaje njezin odvjetnik! „Oče, znam što ova draga duša osjeća. Bio sam tamo – odbačen, ismijan, popljuvan. U očaju sam vapio: ʽZašto si me ostavio?ʼ Oče, suosjećam s tom ženom; oprao sam njezine grijehe i ona još uvijek ima srce za mene.”

Tu dolaze Isusove molitve za nas: „Oče, htio bih da dobije novu količinu milosti s visine. Neka Duh Sveti dođe na nju s posebnom obnovom ohrabrenja. Daj joj mir i odmor u Duhu Svetom. Ona je moja i sotona je ne može imati!”

Iznenada, kao niotkuda, žena osjeća da je ohrabrena jer joj je dana milost kroz molitve našega velikog svećenika. On suosjeća s našim slabostima – i djeluje u milosrđu.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh