Aktualnosti

IZ UVODNIKA NOVOG BOOKA

ŠTO S DUHOM SVETIM U NAŠIM ŽIVOTIMA?! „Znam čovjeka koji se je molio da ga Duh Sveti prosvijetli…“

Foto: Shutterstock


 

Čini mi se da mnogi vjernici ne znaju što bi s Duhom Svetim u svojim životima.

Duh Sveti je onaj koji onome što činimo može dati istinski smisao. Mnogi se boje da će, ako Mu se predaju, izgubiti dio sebe… A što Duh Sveti zapravo čini kad nam daje smisao?

Mnogi mu se gotovo nikad niti mole niti što od njega očekuju. Duh Sveti je onaj koji onome što činimo može dati istinski smisao. Hoćemo li izgubiti dio sebe ako se predamo Bogu, ako pustimo njemu da nam on dâ smisao? Mnogi se upravo toga boje, mnogi se ne žele odreći samih sebe. A što Duh Sveti zapravo čini kad nam daje smisao? On nam, kako to piše apostol Pavao, pomaže da otkrijemo same sebe, da otkrijemo svoj identitet.

Mi ni izdaleka nismo svjesni do kojih smo granica spremni ljubiti. Nismo svjesni jer…

Bog nas je stvorio i udahnuo nam je dušu sličnu duši svojeg sina Isusa; udahnuo nam je dušu koja je spremna ljubiti do mjere da smo spremni dati vlastiti život za bližnjega. Mi ni izdaleka nismo svjesni do kojih smo granica spremni ljubiti. Nismo svjesni jer ne poznajemo same sebe, ne poznajemo vlastitu dušu. Ponekad se nađemo u iznenadnim životnim situacijama koje nam pokažu da smo itekako spremni i za najveće žrtve i te bi nas situacije trebale potaknuti da se zapitamo kakvi mi zapravo jesmo u dubini svojih srca.

Isus nas potiče da s pomoću Duha Svetoga upoznamo istinu o sebi jer će nas ta istina osloboditi. Oslobodit će nas da živimo život s njegovim pravim smislom, a pravi smisao svakog života je…

Isus nas potiče da s pomoću Duha Svetoga upoznamo istinu o sebi jer će nas ta istina osloboditi. Oslobodit će nas da živimo život s njegovim pravim smislom, a pravi smisao svakog života je nesebična ljubav. Čovjek je najsretniji kad ljubi. Zato potičem, i sebe i sve vas, molimo Duha Svetoga da nas nadahnjuje, da nas nauči ljubiti druge onako kako bi ih on na našem mjestu ljubio, da nam pokaže na koji način se možemo za njih žrtvovati. Znamo da postoji bezbroj načina i mogućnosti i da ćemo jako žaliti ako propustimo iskoristiti barem neke od njih.

Znam čovjeka koji se je na Svetoj Misi molio da ga Duh Sveti prosvijetli i da mu pokaže kakvu bi žrtvu mogao prikazivati. …primio je poticaj Duha, koji ga je iznenadio. (…)

Cijeli tekst uvodnika 128. broja mjesečnika „Book” (za kolovoz 2020.) pročitajte u tiskanom izdanju.

Svoj primjerak Booka nabavite na kioscima Tiska ili se možete pretplatiti, čime godišnje štedite 60 kuna (ovdje).

Ne možeš si priuštiti pretplatu?! Ili bi ju htio pokloniti onome tko si ju ne može priuštiti?!
Javi nam se!
+385 95/388-6131 ili e-mailom na: [email protected]

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh