Duhovnost

ŠTO S ĐAVLIMA I VRAČARSKIM UROCIMA

Talijanski egzorcist objašnjava kako zle sile mogu uzrokovati ekonomske poteškoće Sotonsko djelovanje, usmjereno prema tome da gurne čovjeka u očaj i propast, kao mamac se koristi tragičnim situacijama uzrokovanim ekonomskim poteškoćama...

Talijanski egzorcist: Zle sile mogu uzrokovati ekonomske poteškoće – evo kako prepoznati njihovo djelovanje

Foto: Shutterstock

 

Ekonomska problematika ključna je u ljudskom životu. Istina je da se u ovome materijalističkom mentalitetu tolika važnost pridaje posjedovanju, čime se preuveličava važnost materijalnih dobara, no isto tako je istina da oskudijevanje u potrebnom za život stvara tjeskobne, a katkad i tragične, situacije, osobito kada valja priskrbiti za djecu.

Veoma je pronicljiva izjava koju pronalazimo u Mudrim izrekama, koje spadaju u Mudrosne knjige:

Ne daj mi siromaštva ni bogatstva:
hrani me kruhom mojim dostatnim;
inače bih, presitivši se, zatajio tebe
i rekao: „Tko je Jahve?“
Ili bih, osiromašivši, krao
i oskvrnio ime Boga svojega. (Izr 30, 8 – 9)

Suočeni s razarajućim djelovanjem uroka, nameće se pitanje tko ga je bacio i zašto. Tragajući za motivom koji je nekoga naveo da plati milijune lira djelatniku okultnoga da naudi osobi ili čitavoj obitelji, taj je motiv obično dvojak: ili je usmjeren prema ljubavnim vezama ili pak prema poslu. Obradivši „afekte“, dotaknimo se problematike „poslovanja“ i istaknimo neke činjenice.

Napad na poslovanje

Napad na poslovanje može se dogoditi i na najvišim razinama, posrijedi mogu biti i brojne milijarde lira. Zemljišni sporovi, konkurencije na velikim tržištima, učinkovitost golemih industrijskih postrojenja. Koliko god se to može doimati nevjerojatnim, iz pouzdanih se izvora zna da neki industrijalci plaćaju medije da obilaze tvornice rasprostranjene diljem Italije da bi utvrdili postoje li negativni utjecaji. Za nasrtaje na tako visokim razinama nije dovoljan jedan jedini vračar, već djeluju moćne „piramide“ djelatnika okultnoga, koji zgrću vrtoglave svote i uspijevaju izazvati kolosalne gospodarske krahove. Prema prof. Ceciliji Gatto Trocchi: „U mnogim manjim i srednjim poduzećima imenuje se savjetnik specijaliziran za magiju koji djeluje u sjeni, pod etiketom ‘savjetnika’.“ (L’Europeo, 13. – 19. ožujka 1991., 47) Izjava koja se kao pripjev ponavlja, „to su stvari iz srednjega vijeka“, „valcer je za siromašne“, kako pjeva Odoardo Spadaro jer se „velike ribe“, poput političara, industrijalaca, menadžera, itekako služe tim stvarima!

Na mnogo nižoj razini, ali učestalije, naručuju se uroci za uništenje manjih trgovinskih djelatnosti, obrtničkih radionica i dućana. Najčešći su motivi sporovi oko podjele obiteljskog nasljedstva, nekadašnjih partnera u obrtu, zavist među obiteljima kad jedna prevladava nad drugom, raskošna vila ili pak suparništvo među damama zbog odijevanja. Ovdje su u igri skromnije svote: milijun ili nešto malo više (danas 500 eura – op. prevoditelja). Razarajući se učinak pokreće otpuštanjem izopačena i nezaustavljiva mehanizma, koji dovodi do neobjašnjivih slomova. Klijenti koji najednom odbijaju platiti, neobične pogreške u računovodstvu, nepravilnosti kojima čak ni sudovi ne uspijevaju dokučiti uzrok.

Pozovimo se opet na riječi Gabrielea Amortha:

Nekoć dupkom pune trgovine odjednom postanu puste i nitko više u njih ne zalazi; nemogućnost pronalaska posla, često iz, ljudski gledano, apsurdnih razloga. Susreo sam nekoć veoma imućne obitelji koje su zapale u najcrnju oskudicu; uspješni stručnjaci koji su najednom završili na ulici. Riječju: neobjašnjivi prijelazi iz ekonomske profitabilnosti u siromaštvo, iz brojnih radnih obveza u nezaposlenost. (G. Amorth, Egzorcist govori, str. 70)

Što se tiče „nekoć dupkom punih trgovina koje odjednom postaju puste“, potrebno je objašnjenje.

„Sotonsko djelovanje, usmjereno prema tome da gurne čovjeka u očaj i propast…“

Slučajevi restorana, trgovina i robnih kuća koje odjednom gube klijente češći su nego se misli. No teško je zaštititi vlasnike jer djelatnici okultnoga strpljivo i neprimjetno odvraćaju jednog po jednog klijenta od toga da se koristi uslugama tog trgovca te se na kraju vlasnici suočavaju s neobjašnjivom pojavom. Obično se u našoj službi oslobađanja ustanovi tko je žrtva te njima biva namijenjeno naše djelovanje, dok nije moguće predvidjeti koji bi klijent mogao osjetiti poriv da ne uđe u tu trgovinu. Sotonsko djelovanje, usmjereno prema tome da gurne čovjeka u očaj i propast, kao mamac se koristi tragičnim situacijama uzrokovanim ekonomskim poteškoćama. Susreo sam tolike ljude koji su plakali i razmišljali o samoubojstvu jer nisu znali gdje namaknuti novac da prežive i začepe rupe golemih rashoda. Neki bi, štoviše, da bi imali u vrijeme objeda što dati djeci za jelo, otišli u trgovinu kupiti namirnice i, slagavši da su zaboravili novčanik, obećali donijeti novac sutradan. Dolazi do uistinu tragičnih situacija.

Ulomak iz knjige „Što s đavlima i vračarskim urocima?” talijanskog egzorcista Raula Salvuccija. Do nedjelje, 5. kolovoza, knjigu možete kupiti po sniženoj cijeni od 70 kuna (redovna cijena iznosi 100 kuna). Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Posebna pogodnost za sve naše kupcepoštarina za narudžbu u vrijednosti do 200 kn iznosi svega 10 kn dok je za narudžbu iznad 200 kn besplatna!

O knjizi „Što s đavlima i vračarskim urocima?“

Ovaj cjeloviti priručnik – koji je već postao klasik – sadrži pojašnjenja svih aspekata zagonetne stvarnosti okultnog svijeta. Jasan i potkrijepljen rezultat je duga proučavanja brojnih kvalificiranih egzorcista, svećenika i laika.

Namijenjen je:

  • svima koji žele otkriti jesu li pogođeni silama zla
  • onima koji doživljavaju duhovne napade te im treba oslobođenje
  • pastirima Crkve koji žele poučiti i voditi vjernike prema oslobođenju od zla
  • članovima Crkve i društva koji žele rasvijetliti i pojasniti misteriozne pojave.

Napisan je jednostavnim i svima razumljivim stilom.

 

put do istine knjiga

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh