Duhovnost

JER TI SI BOŽJE LJUBLJENO DIJETE!

Što je potrebno da bi primio odgovore na svoje molitve Zašto nam je tako teško tražiti Boga za bilo što što nam je očajnički potrebno? Pa Biblija je jedno dugačko svjedočanstvo o tome da Bog čuje vapaje svoje djece i odgovara im s nježnom ljubavlju...

Što je potrebno da bi primio odgovore na svoje molitve

Pismo jasno daje na znanje da je odgovor za sve u našem životu molitva zajedno s vjerom. Apostol Pavao piše: „Ne brinite se tjeskobno ni za što, već u svemu iznesite svoje potrebe Bogu prošnjom i molitvom, sve u zahvalnosti” (Fil 4,6). On nam kaže: „Tražite Gospodina u vezi sa svakim područjem svoga života i unaprijed mu zahvalite što vas je uslišao.”

Jasno je što želi naglasiti: Uvijek najprije molite – nemojte moliti na kraju, kada ne znate što biste drugo poduzeli. Isus nam kaže: „Najprije tražite kraljevstvo Božje i njegovu pravednost, a to će vam se nadodati” (Mt 6,33).

Zašto je kršćanima tako teško tražiti Boga za bilo što što im je očajnički potrebno? Na kraju krajeva, Biblija je jedno dugačko svjedočanstvo o tome da Bog čuje vapaje svoje djece i odgovara im s nježnom ljubavlju.

  • „Oči Jahvine gledaju pravedne, uši mu slušaju vapaje njihove” (Ps 34,16).
  • „Pravednici zazivaju, i Jahve ih čuje, izbavlja ih iz svih tjeskoba” (Ps 34,18).
  • „Mila mu je molitva pravednika” (Izr 15,8). …

Biblija nam daje brojna obećanja po pitanju molitve, ali nam također daje i upozorenja o opasnostima koje nam prijete ako zanemarujemo molitvu: „… kako ćemo … izbjeći mi ako zanemarimo takvo i toliko spasenje” (Heb 2,3). Grčka riječ za „zanemariti” ovdje znači „od male brige; uzimati olako”.

Kako može vlastiti Božji narod tvrditi da ga ljubi i vjeruje u njegova obećanja, a nikada se ne primicati njegovu srcu?

Pisac Poslanice Hebrejima nas poziva da „pristupamo k njemu sa sigurnim uvjerenjem” (vidi Heb 10,22). Božja vrata uvijek su otvorena njegovoj djeci i, budite uvjereni, on je krajnje vjeran. Odlazite redovito u svoju tajnu klijet i tražite ga svim svojim srcem. Odgovori koje tražite možda neće doći preko noći, ali Bog će izvršiti svoje djelo u svoje vrijeme i na svoj način – jer vi ste njegovo ljubljeno dijete.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh