Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Što o meni, kao supružniku, govore misli i djela prethodnih nekoliko dana?

RAZMATRANJE I MOLITVA


Oprosti mi Bože, oprosti mi što često puta svoj brak ne vodim onako kako si ti to zamislio. Kada pogledam nekoliko dana samo unazad, evo samo jučer, koliko sam svjestan da je moj odnos prema supružniku pokazatelj koliko mi je uistinu stalo do braka, kakav sam ja supružnik, čovjek, gdje je uistinu moj srce. Ne želim sam/u sebe optuživati, stavljati si teret, biti lažno ponizan/a ili se opterećivati, ali koliko puta sam razmišljao/la o onome što je meni potrebno, kako sam ja povrijeđen/a, kako ja ne zavređujem da se prema meni tako ponaša, a koliko puta sam pokušao/la razumjeti drugu stranu? Kada sam bio/bila u situaciji da ustvari ne znam što napraviti, kada sam se osjećao/la povrijeđeno, kada sam si mislio/la kako je moj/a suprug/a ovakav/ovakva i onakav/onakva, jesam li se uopće pokušao/la smiriti, možda se i povući nakratko, ali provesti to vrijeme moleći u sebi, „Isuse, pomozi mi, pomozi mi, jer sam/a ne mogu ovo riješiti, ne mogu ovaj teret nositi, ne mogu trenutno prihvatiti supruga/u ovakvog/ovakvu, ali te iz srca molim pomozi mi, jer ne želim sagriješiti, ne želim biti loš supružnik, ne želim propustiti učiniti djelo koje mi je veliki ulog za vječnost, a mome supružniku za svjedočanstvo.“

Donosim ti svoje ranjeno srce, donosim ti svoju slabost i nemoć Isuse i molim te prosvijetli me i blagoslovi da mogu ubuduće…

Koliko puta sam drugima objašnjavao/la, davao/la savjete o braku, koliko puta sam se čudio/la supruzi/suprugu zašto ona/on to ne može za mene učiniti, zašto je takav/takva, zašto se tako ponaša, zašto ne može reagirati drugačije, zašto nema mir. A ja, gdje sam ja, kako ja reagiram? Zar to nije izvanredna situacija da priznam kako sam slab/a, da priznam sam/a sebi da sam prečesto licemjeran/licemjerna, da se trebam promijeniti i tako sačuvati svoj život za vječnost, te postići silne blagoslove za brak ovdje na zemlji? Oprosti mi Isuse što prečesto reagiram licemjerno i sebično, što nisam podrška svome/svojoj suprugu/supruzi, što prečesto reagiram burno, napadački, grubim tonom, što često i druge članove obitelji povrijedim zbog cijele situacije sa supružnikom, koji nisu baš ništa krivi.

Molim te Isuse, silno ovog trena blagoslovi moga/moju supruga/u, vodi i čuvaj ga/ju.

Donosim ti svoje ranjeno srce, donosim ti svoju slabost i nemoć Isuse i molim te prosvijetli me i blagoslovi da mogu ubuduće gledati ispravno i reagirati u ljubavi i poštovanju. Daj da postanem svjestan/a uistinu kako je moj brak silan „alat“ za put prema Vječnosti s tobom. Molim te Isuse, silno ovog trena blagoslovi moga/moju supruga/u, vodi i čuvaj ga/ju.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Teško je često priznati da reagiramo krivo, bez ljubavi i poštovanja, da smo nezainteresirani, da optužujemo druge za svoje krive reakcije, teško je. Ali jedino to me može osloboditi, jedino to je put gdje u konačnici mogu zadobiti mir i sreću. Sam, bez Isusa, ne mogu i ne želim ni pokušavati, no želim li pokušati uopće funkcionirati drugačije i priznati svoje slabosti, nevezano što je moj supružnik slab i grešan?

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh