Duhovnost

DAJ MI SRCE DJETETA

Što nas svijet uči, a ne slaže se s Isusovim naukom Isusov je nauk dijametralno suprotan od nauka svijeta

Što nas svijet uči, a ne slaže se s Isusovim naukom

Foto: Shutterstock

 

Da bi postao velik, trebaš postati malen. Da bi postao važan, trebaš postati lud. Da bi postao snažan, trebaš postati slab. Ovaj nam nauk ne dolazi sa zemlje, već s neba. Isusov je nauk dijametralno suprotan od nauka svijeta. Što nas svijet uči? Evo poganskog nauka ili nauka ateističkog svijeta:

1) Budi nasilan i svi će te poštivati.

2) Razmeći se svojim diplomama i svi će te poštivati.

3) Svim sredstvima nastoj doći do prvog mjesta i svi će te poštivati.

4) Ne druži se sa siromasima i poniznima i svi će te poštivati.

5) Ne dopusti da te vide kako klečiš pred Gospodinom, ako želiš da te smatraju inteligentnim i snažnim, jer – tko se klanja Bogu, taj je slab.

U svom životu kršćanina i svećenika sve više i bolje vidim i shvaćam da, kad kleknem pred Gospodina, kad ljubim siromahe, kada bježim od aplauza svijeta, kada sjedam na posljednje mjesto, tada se osjećam snažan, mudar, važan i čašćen. Zahvaljujući ovoj svijesti nikad se ne osjećam beznačajan, slab i lud.

Molitva se često upućuje Gospodinu s ovim jecajem: „Gospodine, daj mi srce djeteta da tvoj pogled bude uvijek na meni.“ Amen. Aleluja.

Autor: O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Odabrao: fra Petar Ljubičić

Za Book.hr priredili I. A; L. M.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh