Duhovnost

VIŠE NEGO DOVOLJNO

Što nam je zajedničko s anđelima

Foto: Shutterstock

 

Iako su veoma iskusni u mnogim područjima, ipak ne znaju ništa o nekim stvarima. Na primjer, oni nemaju iskustva s grešnom prirodom. Pogledajmo što nam je zajedničko s našim ljubljenim tjelohraniteljima, a što nije.

Veoma sam se iznenadila kada sam otkrila što nam je sve zajedničko. Na primjer, mi smo stvorena bića. To nam nije zajedničko s Isusom (koji je Bog), ali nam je zajedničko s anđelima.

Ali, iako oni nisu Bog, i nikada neće biti, oni su sveti, savršeni i bezgrešni. Očito je da ni mi nismo Bog i nikada to nećemo biti, ali sada imamo priliku u našim anđelima vidjeti kako izgleda savršen život, svet i bezgrešan, biće koje je stvoreno sa slobodnom voljom.

To nam je zajedničko s anđelima, jer mi nismo sveznajući, niti svemogući, ali se pouzdajemo…

Iako bezgrešni, anđeli nisu svemogući ili svesilni poput Boga. Ipak, oni znaju da će im On dati svu snagu koja im je potrebna da bi izvršili zadatak koji im je dodijelio. Isto tako, oni ne znaju sve kao Bog, ali znaju da će im On dati svako znanje koje im je potrebno da bi izvršili svoje zadatke.

To nam je zajedničko s anđelima, jer mi nismo sveznajući, niti svemogući, ali se pouzdajemo da će nam Bog otkriti sve što trebamo znati, u trenutku kada nam to znanje zatreba. Mi imamo Duha Svetoga i njegovo pomazanje za riječi mudrosti i znanja. Mi također prepoznajemo da se njegova snaga savršeno očituje u našoj slabosti i da nam je njegova snaga u nama u svakoj prigodi više nego dovoljna.

 

Iz knjige „Svakodnevni anđeli” autorâ Charity Virkler Kayembe i Joe Brock. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Izdavač: Vinograd

Knjigu po sniženoj cijeni od 70 umjesto 100 kuna možete nabaviti ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh