Osobni razvoj

FRA JOSIP

Što nakon ispovijedi Grijeh ne smije biti središte našeg života. On je samo podsjetnik da smo ljudi, i da nismo bezgrešni. Okrenimo se kreposti i spasenju i dopustimo da to bude vodilja našem novom duhovnom životu

Foto: Shutterstock


 

Cilj našeg duhovnog života nije da se svakodnevno bavimo svojim grijesima. Ne živimo da bismo tražili svoje grijehe, i borili se protiv njih. To je samo jedan segment našeg duhovnog života. Ali, to nije ono najvažnije. Grijeh nije središte našeg duhovnog života. Svoj fokus sa grijeha okrenimo nečem novom.

Okrenimo se kreposti, jer krepost je moja dobrota, moj život, moj novi izvor.

Ako se neprestano preispitujemo i zadržavamo se na svojim grijesima, to nas može odvesti u duhovne bolesti, u negativistički pristup duhovnom životu, a takav pristup iskrivljuje naše poimanje Boga.

Sveta Mala Terezija je rekla da će posljednjeg dana doći pred Boga praznih ruku, a iza tih njezinih riječi stoji jaka vjera da joj je spasenje darovano.

Okrenimo se kreposti, jer krepost je moja dobrota, moj život, moj novi izvor.

Pokajmo se savršeno gdje ćemo priznati svoje grijehe, ispovjediti ih i okrenuti se kreposti. To mora biti srce našeg novog duhovnog života.

 

Cijeli video pogledajte ovdje:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh