Brak i odnosi

ŠTO MI JE POMOGLO DONIJETI ODLUKU

Kako sam znala da sam pronašla ‘pravoga’ Svi koji traže „pravu osobu“ u jednom će se trenutku zapitati – kako prepoznati budućeg supružnika? Vjerujemo da će vam ovaj tekst pomoći da pronađete odgovor na svoje pitanje…

Kako sam znala da sam pronašla 'pravoga'?

Foto: Shutterstock

 

Nekad sam željela da mi Bog pokaže viziju moje budućnosti, tako da samo na trenutak mogu zatvoriti svoje oči i vidjeti sliku svog budućeg supruga. Zamišljala sam koliko bi me to samo utješilo. Zato što bih tada jednostavno znala. Znala bih da on postoji. Znala bih da on tamo negdje čeka. Znala bih da je on pravi. No, više od svega – samo sam htjela znati da ću ga moći prepoznati kada napokon dođe u moj život. Kako bih to inače znala?

Toliko o tome – jer nikada nisam imala čarobnu viziju. Moj suprug nije došao u moj život putem sna, proročanstva, ili čak tajnog koda. Nije bilo glasa s neba, niti jednog tračka svjetla – ništa.

Kako sam znala da sam pronašla čovjeka za kojeg ću se udati

Mnogo puta ljudi, koji su u potrazi za ljubavlju, postavljaju ovo pitanje. No, to zapravo nije jednostavno pitanje za odgovoriti. Ne postoji određena formula ili iskustvo koje vam daje zeleno svjetlo za brak. Ustvari, mislim da postoji mnogo različitih čimbenika koji su mi pomogli da odlučim je li on osoba s kojom želim provesti ostatak svog života.

No, dok sam razmišljala o ovom pitanju, jedna mi je najvažnija stvar otvorila oči da vidim stvarnost u kojoj sam pronašla onoga za koga ću se udati.

On se uklopio u moj život

Razmislite o ovome na trenutak, zbog toga što je to jako važna istina. Kad sam upoznala Johna, i počela ga sve više upoznavati, shvatila sam da se sve vezano za njega uklapa u priču mog života, i zapravo – on je moju priču učinio još i boljom. Baš poput komadića ‘puzle’ koji nedostaje – on se uklopio.

Nisam trebala ništa siliti, manipulirati, gurati ili učiniti da bi se to dogodilo

Nisam trebala mijenjati svoje životne ciljeve i snove, prilagoditi svoje prioritete, potisnuti svoje moralne vrijednosti, ili potpuno promijeniti svoj život. Nije bilo zbunjujuće, dramatično, neugodno ili kaotično. Bilo je jednostavno, bilo je prirodno i smisleno. No, najvažniji dio cijele priče je ovo: ono po čemu sam znala da se uklapa u moj život je to, što sam znala tko sam ja.

Ne možete znati što želite dok ne upoznate sebe

Nakon nekoliko stvarno teških godina i nezdravih odnosa, napokon sam uzela vrijeme da bih upoznala samu sebe, zato što toliko mnogo godina nisam znala tko sam, ili tko bi se mogao uklopiti u moju priču. Ali kad sam napokon posvetila vrijeme da bih upoznala, voljela, cijenila i razumjela sebe, prepoznala sam ono što sam htjela i trebala u potrazi za pravom osobom za koju ću se udati. Jer, kao što sam rekla, ne možete znati što želite dok ne upoznate sebe.

Mnogi ljudi s kojima sam razgovarala rekli su mi nešto slično. Udružili su svoje živote i njihovi su se svjetovi jednostavno uklopili. To ne znači da pravi odnosi ne nastaju s puno uloženog truda, nastojanja i dogovora – ali zdravi su odnosi daleko manje komplicirani, nego što im mi to dozvolimo da budu. Oni su puni života, rasta, i najviše od svega – definirani su djelima ljubavi.

Potražite nekoga tko se uklapa u vaš život, i vi u njegov

Sinoć, nakon što su djeca otišla spavati, ležali smo na kauču i pričali o našem danu. Usred našeg razgovora, pogledala sam u njegove oči i shvatila – mi još uvijek odlično odgovaramo jedno drugome. Božja je milost velika, a ja sam toliko zahvalna na daru dobrog braka. No, to nije brak koji je ‘pao s neba’ – to je brak za kojeg sam se morala pripremiti da bih ga primila.

Potražite nekoga tko se uklapa u vaš život, i vi u njegov – ali prvo i najvažnije, morate razumjeti svoj život. Znati tko ste vi, i u kojem smjeru želite ići. A onda – nađite nekoga da vam se pridruži na tom nevjerojatnom putu.

Izvor:  Novizivot.net (Truelovedates.com)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh