Duhovnost

DOŠAŠĆE SA SVETIM JOSIPOM

Što je volja Božja za naše živote i kako ju prepoznati? Ako si odlučio vršiti volju Božju, pozivamo te da izmoliš posvetnu molitvu sv. Josipu i tako se preporučiš da zagovara za tebe

Foto: Shutterstock

 

U trećem tjednu razmišljamo o volji Božjoj u životu sv. Josipa. Činjenica je da sv. Josip prihvaća volju Božju u svojem životu i vidimo da ju je izuzetno dobro izvršio. Razumijemo da je Bog svoju volju za Josipov život izricao preko anđela i kroz snove a sv. Josip ju je prihvaćao.

Prije nego prepoznamo posebnu volju Božju za svoj život, moramo izvršiti sve ono za što sigurno znamo da je volja Božja

Svatko se od nas često pita što je volja Božja za naše živote i kako ju prepoznati?
Prije nego prepoznamo posebnu volju Božju za svoj život, moramo izvršiti sve ono za što sigurno znamo da je volja Božja… U nastavku donosimo par zadataka koje čovjek mora izvršavati jer su to zaista volje Božje za svakoga čovjeka, u zagradama su i primjeri poveznica na Sveto Pismo da se uvjerimo što je volja Božja:

1) odlazak na sv. Misu (Heb 10, 25);

2) biti kršten (Mt 28, 19);

3) svjedočiti u Ime Isusa Krista (Dj 1, 8);

4) davati desetinu od svih prinosa (Mal 3, 10);

5) čitati Bibliju (Iv 15, 7);

6) provoditi vrijeme u dnevnim molitvama (Lk 18, 1) i

7) napokon se odijeliti od svijeta (2Kor 6, 17).

U Svetom Pismu otkrit ćeš još neke detalje o Božjoj volji, ako ti ne ide samome, pridruži se Školi molitve!

Evo, sada znamo sigurnih barem sedam Božjih volja za naše živote, pa ako ih budemo vršili onda ćemo biti pravednici, a tada će nam Bog otkriti i posebnu volju. Možda će ti ju otkriti u snovima, proroštvom ili na neki drugi samo tebi znan način.

Ako si odlučio vršiti volju Božju, pozivamo te da izmoliš posvetnu molitvu sv. Josipu i tako se preporučiš da zagovara za tebe. Josipe pravedni moli za nas!

Šimo Đulić, bacc.theol, Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh