Duhovnost

STVORITELJ I KRALJ. SPASITELJ I PASTIR

Tajna tvoga zadovoljstva u djetinjem je povjerenju u Isusa Što je veća tvoja potreba, Isus te više poziva u svoje otajstvene dubine

isus je ziv

Foto: Pixabay

Jedini sam koji te može opremiti da u svakoj životnoj situaciji pronađeš i zadržiš mir

Učim te kako zadržati mir i spokoj u svakoj situaciji. Sva se tajna svodi na ono tko ja jesam i koji ti se kao takav nudim. Ja sam tvoj Stvoritelj i Kralj. Tvoj sam Spasitelj i Pastir. Nudim ti sebe u svoj svojoj sili i slavi. Jedini sam koji te može opremiti da u svakoj životnoj situaciji pronađeš i zadržiš mir.
Obećao sam ispuniti svaku tvoju potrebu po svome bogatstvu. Što je veća tvoja potreba, više te pozivam u svoje otajstvene dubine. Zajedništvo sa mnom osnažuje te i ispunja nadnaravnom radošću.

Zamisli da imućan otac svomu ljubljenom djetetu daruje skupi dar kojemu se ono dugo nadalo. Otac očekuje da će se dijete tomu razveseliti i sa zahvalnošću primiti dar

Među svojim učenicima prepoznajem i one koji odbijaju obilje koje im nudim i radije ostaju u stavu da je njihova potreba neispunjena. Osjećaju se nevrijednima, čak krivima, kada kušaju tek djelić obilja koje im dajem. To me žalosti. Zamisli da imućan otac svomu ljubljenom djetetu daruje skupi dar kojemu se ono dugo nadalo. Otac očekuje da će se dijete tomu razveseliti i sa zahvalnošću primiti dar. Ako se umjesto toga pritom dijete osjeća nevrijednim primanja takvoga dara i odbija dar, velikodušni će otac biti žalostan i povrijeđen. Tako se ja osjećam kada moje dijete odbija obilje koje mu dajem.

Tajna tvoga zadovoljstva u djetinjem je povjerenju u mene: moje beskonačno bogatstvo i velikodušnu ljubav. Ne očekuj da ćeš razumjeti načine na koje s tobom postupam. Sjeti se da su moji puti i moje misli iznad tvojih kao što je nebo visoko nad zemljom.

Ulomak iz knjige „Isus je živ“ autorice Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje. (do 30. studenog po posebnoj cijeni od 85 umjesto 120 kuna)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh