Duhovnost

USREĆITI BOGA

Što je veća praznina, to je lakši pristup k nebu Ne bismo trebali biti tužni kada osjećamo prazninu u duši, mislima, osjećajima, a posebno kad je sve prazno oko nas i nemamo nikoga tko bi se brinuo o nama

prazna plaža, samoća ilustracija

Foto: Marylou Fortier, Unsplash

 

 

(…) Izraz o „pripremljenom mjestu“ nalazi se u Evanđelju po Ivanu, u oproštajnom Kristovu govoru. Krist jamči apostolima da ide „pripremiti im mjesto“ (usp. Iv 14, 2). Iako „pripremljeno mjesto“ o kojem govori Isus Krist predstavlja nebo, a u Otkrivenju to mjesto predstavlja pustinju, ipak u obje situacije postoji sličnost – jer je Pavao upravo u pustinji (sirijskoj ili u Ciliciji) iskusio uznesenje u treće nebo.

Što je veća praznina, to je lakši pristup k nebu.

Ne bismo trebali biti tužni kada osjećamo prazninu u duši, mislima, osjećajima, a posebno kad je sve prazno oko nas i nemamo nikoga tko bi se brinuo o nama. To je idealno stanje za puštanje zrakā neba u srce. Ništa toliko ne čini prepreku Bogu za puštanje svjetla neba u dušu kao život bogat odnosima, iskustvima, mislima i osjećajima. U punu posudu ništa se ne može uliti. U Isusovu govoru o pripremanju mjesta za učenike (usp. Iv 14, 2), kao i u Otkrivenju, gdje je napisano o Ženi i njezinu potomstvu (usp. Otk 12, 6. 14), pokazana je ta ista misao o Božjoj brizi za nas, i to u najradosnijem značenju te riječi.

 

 

Iz knjige „Usrećiti Boga“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Za Book.hr priredila A. P.

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

Podatci za plaćanje nalaze se na ovoj poveznici.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh