Duhovnost

SVETA FAUSTINA KOWALSKA

Što je Isus želio od svete Faustine „Dobrovoljno prinosim sebe kao žrtvu za obraćenje grešnika, a posebno za one duše koje su izgubile vjeru u Božje milosrđe“, dio je Faustinine molitve kojom se je prinijela kao žrtva za grešnike

Foto: Unsplash

 

– Ljudi su jadni, ranjeni. Ne uspije svakomu izdići se iz svojih rana. Ne uspiju se uvijek izmiriti s onima koji su im zadali te rane. Ne treba ih zato kriviti. Ali moramo učiniti sve da kažemo svijetu da Bog ne isključuje nikoga iz svojeg milosrđa. Mislim da bi svaka od nas htjela doći do toga da se, poput Faustine, prinese Bogu kao žrtva za grešnike. Ona je to učinila na Veliki četvrtak 1934. godine, istog dana kad joj je Isus rekao da upravo to želi.

 

„Ispred neba i zemlje, ispred svih korova anđeoskih, ispred najsvetije Marije Bogorodice, ispred svih nebeskih Moći, izjavljujem Bogu, koji je jedan u Trojstvu, da danas u zajedništvu s Isusom Kristom, Otkupiteljem duša, dobrovoljno prinosim sebe kao žrtvu za obraćenje grešnika, a posebno za one duše koje su izgubile vjeru u Božje milosrđe.

Po toj žrtvi primam, s potpunim predanjem volji Božjoj, sva trpljenja, muke i strahove…

Po toj žrtvi primam, s potpunim predanjem volji Božjoj, sva trpljenja, muke i strahove kojima su ispunjeni grešnici, a u zamjenu im predajem sve radosti u duši koje imam, a koje proizlaze iz prebivanja s Bogom. Svakodnevno ću ponavljati to djelo žrtvovanja sljedećom molitvom koju me naučio sam Gospodin Isus:

‘O krvi i vodo,
što potekoste iz Srca Isusova
kao izvor milosrđa za nas, uzdam se u tebe!’“

 

Iz knjige „Svaka je duša poseban svijet” autora Jana Grzegorczykog.

Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu po sniženoj cijeni od 81 umjesto 90 kuna možete nabaviti ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte za naše nove naslove, pogodnosti i popuste!

Kako biste newsletter primali e-mailom – prijavite se ovdje. Za primanje newslettera na WhatsAppu prijavite se ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh