Duhovnost

365 DANA S DUHOM SVETIM

Evo ti dokaza da kompliciraš… Isus je jednostavan Što je Isus rekao Samarijanki? Da, ako ga želi upoznati, mora puno čitati, ispunjavati teške duhovne vježbe, sudjelovati na tri duhovne obnove...? Ne. On joj je rekao: „Daj mi piti!”

Što je Isus rekao Samarijanki

Foto: Pixabay

 

Učenici ga dotle nudili: „Učitelju, jedi!“ A on im reče: „Hraniti mi se valja jelom koje vi ne poznajete.“ Učenici se nato zapitkivahu: „Da mu nije tko donio jesti?“ (Iv 4, 31–32).

Što je Isus rekao Samarijanki? Je li joj rekao to da, ako ga želi upoznati, onda mora proći kroz komplicirani duhovni razvojni postupak? Mora puno čitati, mora ispunjavati teške duhovne vježbe, sudjelovati na tri duhovne obnove…

„Daj mi piti!”

Ne. On joj je rekao: „Daj mi piti!” I ona mu je dala. A možda čak nije ni dala, nego je samo imala želju dati mu piti. I to je bilo dovoljno. Ona se obratila, a on se nahranio njezinom ljubavlju. Kad su se apostoli vratili, rekao im je kako više nije gladan, da ima drugu hranu.

Ulomak iz knjige „365 dana s Duhom Svetim“ autora Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh