Brak i odnosi

MALE GRUPE (TEČAJ)

Što ako izgubim partnera, a on je bio prava osoba za mene? Našim nerazumijevanjem, pogrešnim ponašanjem, možda i prijezirom osobu jednostavno otjeramo od sebe

Što ako izgubim partnera, a on je bio prava osoba za mene

Nerazumijevanje između nas i našeg partnera često dovodi do razočaranja, te do pomisli da smo pogrešno odabrali, da ta osoba ustvari nije ona prava za nas. To u određenim slučajevima može biti točno, no što ako je prekid veze uzrokovalo naše međusobno neshvaćanje; što ako određena osoba jest ona prava za nas, no zbog našeg nerazumijevanja, pogrešnog ponašanja, možda i prijezira, tu osobu jednostavno otjeramo od sebe, a onda smo uvjereni da je problem u njoj, ili pak prebrzo donesemo zaključak da „to nije to”?


Mnogi koji zaključe: Pogriješio/la sam kad sam se vjenčao/la. Pogriješio/la sam kad sam ušao/la u vezu s njim/njom…, zaključe to zato što nekritički gledaju, npr. holivudske filmove ili zato što na društvenim mrežama vide statuse na kojima osobe prikazuju svoje brakove i veze idiličnima (iako većina njih to naravno nije).

Male grupe

Male grupe (tečajevi) izvrstan su „alat” koji nam pomaže da shvatimo, razumijemo te pronađemo idealnu osobu za sebe; da svome partneru postanemo „idealna” osoba ili da istu ne izgubimo. Muškarac i žena, mladić i djevojka su jednako vrijedni, ali nisu isti. Često pokušavamo pridobiti ili zadržati osobu tako da joj uskraćujemo ono što joj je najpotrebnije jer smatramo da ćemo onda dobiti njezinu pažnju i da će se sve „srediti”, no tako radimo krucijalnu pogrešku i to nikad nikome nije uspjelo.

Pitanje za muškarce: Što ako vas vaša partnerica želi poštovati, ali vam to ne može pružiti jer se osjeća nevoljeno?

Pitanje za žene: Što ako vas vaš partner želi ljubiti, ali to ne može jer ne osjeća da ga poštujete?

No kako to prepoznati?

U malim grupama pojedini će polaznik:

– saznati temeljne potrebe osobe s kojom je u vezi

– shvatiti zašto njegov partner u određenim situacijama reagira na određeni način

– doznati kako partneru iskazati ljubav i poštovanje

– shvatiti da se uskraćivanjem potreba drugoga niša ne postiže

– naučiti kako prepoznati pravu osobu.

Kratki pregled lekcija tečaja pogledajte ovdje.

Kako se prijaviti, modeli tečaja i novčana naknada

Detaljnije o samom principu tečaja, što njime dobivate, modelima tečaja, novčanoj naknadi i prijavama saznajte ovdje.

Za sve dodatne informacije možete nam se javiti e-mailom na:[email protected] ili na broj: 095/197-9925 (radnim danom 8 – 16 sati).

Autor: Danijel Katanović, Book.hr

  • 78
  •  
  •  
  •  
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Portal Book.hr osim tekstova iz tiskanoga izdanja časopisa Book, nudi dodatne zanimljive i važne teme. Naša je želja doprijeti do ljudi, posebno mladih, koji su iz bilo kojeg razloga privremeno ili trajno odustali od Boga i/ili Crkve; želimo im ponuditi Božju riječ na način na koji će je moći shvatiti i prihvatiti. Jednako tako želimo onima koji su u vjeri pomoći da ustraju i da napreduju u svojem odnosu prema Bogu i prema Crkvi.

Ponosni član obitelji Rhema

Zaklada Rhema

Pratite nas

Pratite nas na Facebooku Pratite nas na Instagramu Pratite nas na Twitteru Pratite nas na Youtubeu

Kontakt

PORTAL I ČASOPIS BOOK
Franje Gažija 2
48 000 Koprivnica, HrvatskaTelefon: +385 (0)95 206 5421 | +385 (0)48 210 104

Sva prava pridržana © 2017. Ustanova Kristofori. Izrada: Kosinus.hr

Na vrh