Duhovnost

DAVID WILKERSON

Ono što je dragocjenije od zlata

Ono što je dragocjenije od zlata

Jedan od najvažnijih redaka u čitavom Pismu nalazi se u Prvoj Petrovoj poslanici: „… da se vrijednost vaše vjere, dragocjenija od propadljivog zlata koje se kuša u vatri, pokaže na hvalu, slavu i čast u času kad se objavi Isus Krist.” (1,7)


Petar nam isto tako govori na što možemo naići u takvim testovima vjere: „… iako se jedan čas – ako to mora biti – budete ožalostili raznim kušnjama” (r. 6). On kaže: „Ako ste sljedbenik Isusa Krista, bit ćete oštro kušani”.

Petar daje jasno na znanje da takve kušnje vjere nisu namijenjene nominalnim kršćanima; te vruće kušnje su za predane vjernike. Kršćani imaju „živu nadu” zbog svoje vjere (1,3). Jednostavno rečeno, Bog nam kaže: „Tvoja mi je vjera dragocjena, dragocjenija od svega bogatstva ovoga svijeta, koje će jednoga dana propasti. A u ove posljednje dane – kad neprijatelj šalje sve vrste zla protiv tebe – želim da budeš u stanju stajati jak, neuzdrmane vjere.”

Ljubljeni, prokušanost naše vjere je važna jer se Božja sila očuvanja i izbavljenja otpušta prema našoj vjeri u njega. Što je jača naša vjera, više će se njegove sile očuvanja otpustiti u naš život.

Pavao svjedoči da je podnosio teške nevolje i kušnje: „…služeći Gospodinu sa svom poniznosti, u suzama i kušnjama koje me snađoše” (Dj 20,19). Priznao je: „Znam da kroz sve što prolazim Gospodin pokušava u meni nešto oblikovati. On želi proizvesti trajnu vjeru!”

A Jakov piše: „Smatrajte potpunom radošću, braćo moja, kad upadnete u razne kušnje, znajući da kušanje vaše vjere stvara postojanost” (Jak 1,2-3). On kaže: „Kad god dođe teška kušnja na vas, radujte se!” Gospodin je na djelu – dovodi vas na mjesto odmora i vjere u njega.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh