Duhovnost

Što Bog zaista od mene želi?

Što Bog zaista želi od mene book evangelizacija

Iznad svega i prije svega da ga osobno upoznamo – iznad i prije svake molitve, svake žrtve, svakog dobrog djela, svake druge dužnosti i zapovijedi. O kako je to teško prihvatiti!

Ako smo što naučili o njemu, ako smo doživjeli koju njegovu milost, ako smo mu izgovorili mnoštvo molitava, ako druge učimo o njemu – to još uvijek ne znači da ga poznajemo.

Ne možemo ga istinski ljubiti ako ga istinski ne poznajemo. Ono što sada više ili manje ljubimo jest naša vlastita predodžba o njemu, njegova slika koju smo sami o njemu stvorili.

Jesmo li ikada poželjeli izgubiti se u bespućima evanđelja, hodajući za njime, za Isusom, za licem Božjeg milosrđa, promatrajući ga i pokušavajući otkriti kakav je naš Bog?

Ne možemo ga upoznati ako ga svim srcem ne tražimo, ako ne umremo sebi i svijetu, ako se ne razapnemo na križu, koji bismo svakodnevno trebali imati baš zato da na njemu uvijek iznova umiremo sebi i svijetu.

Umrijeti sebi i svijetu ne znači ništa drugo nego svu svoju pozornost usmjeriti na Boga. Zar je zaista tako teško uzeti jednu zgodu iz evanđelja i toliko se udubiti u nju da promatrajući Isusa zaboravimo na sebe i sve ono što nas veže sa svijetom? Zar je toliko teško tijekom dana zastati na nekoliko minuta, zatvoriti svoje oči i svu svoju pozornost usmjeriti na Isusa, zahvaljujući mu, slaveći ga ili, jednostavno, dozvoljavajući mu da nas ispuni svojim mirom?

Dobro je činiti dobro, dobro je služiti Bogu, dobro je biti pobožan – no sve to premalo vrijedi ako u nama nema želje za uvijek sve prisnijim odnosom s Bogom.

Tek kada naučimo umirati, počet ćemo živjeti!

Tekst je prvotno bio objavljen u mjesečniku Book.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh