Osobni razvoj

DAVID WILKERSON

Kao što je Bog Lota spasio iz Sodome, tako spašava i nas – sve zbog svojega velikog milosrđa! Božji nas je Duh izvukao iz našeg prijašnjeg života u grijehu, tami i strahu upravo kao što je poznatu biblijsku osobu Lota, i njegovu obitelj, izvukao iz Sodome. Slava mu i hvala!

Kao što je Bog Lota spasio iz Sodome, tako spašava i nas – sve zbog svojega velikog milosrđa!

„Nego, ljubite svoje neprijatelje, činite dobro i pozajmljujte, a da ništa ne očekujete natrag! Tako će vaša plaća biti velika, i bit ćete sinovi Previšnjega, jer je on dobar prema nezahvalnima i zlima. Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš! Nemojte suditi, pa sigurno nećete biti suđeni! Ne osuđujte, pa sigurno nećete biti osuđeni! Opraštajte, pa će vam biti oprošteno” (Lk 6,35-37).


On je slika ostatka vjernika u ove posljednje dane

Knjiga Postanka iznosi priču o Sodomi i Gomori (vidi Post 18 i 19). Vidimo divan primjer Božjega velikog milosrđa kad je upozorio Abrahamova nećaka Lota na neminovnu kaznu nad gradom i osigurao put bijega za njega i njegovu obitelj. Lot je upozorio svoje zetove, ali oni su mislili da se šali, a žena mu je bila neodlučna i osvrnula se tijekom bijega. Ali Lot i njegove kćeri na kraju su bili spašeni.

„Ali on oklijevaše. Zato ga oni (anđeli) uzeše za ruku, a tako i njegovu ženu i njegove dvije kćeri, i – po smilovanju Jahvinu nad njim – odvedoše ih i ostaviše izvan grada” (Post 19,16).

Biblija naziva Lota pravednim čovjekom (vidi 2 Pt 2,8-9) i on stoji kao slika ostatka vjernika u ove posljednje dane. Kako se grijesi našega društva gomilaju do neba – blud, nemoral i sve raširenije zlo – Amerika je zrela za uništenje. Ako je Božja Crkva danas pravedna, to je jedino zbog krvi Isusa Krista, a ne zbog neke dobrote ili moralnosti koju On vidi u nama. Do nas je došlo njegovo očevidno milosrđe i izvuklo nas iz kazne.

I nas je tako izveo

Razmislimo o tome. Kad smo bili spašeni, Duh Božji nas je uzeo za ruku i izvukao iz naših grijeha upravo kao što je izveo Lota i njegovu obitelj iz Sodome i Gomore. Ostavio nas je izvan dosega pokvarenosti i pobune i izveo nas iz kazne. Sve zbog svoga velikog milosrđa!

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh