Obitelj

IZ NOVOG „BOOKA“

Što ako vam se ne sviđa vaša svekrva ili snaha? Odnos svekrve i snahe zasigurno se ubraja u one složenije ljudske odnose. Rodbinski su i zakonski „vezane“, a da ih o tome nitko nije pitao. Neke snahe i svekrve imaju dobar odnos, pun ljubavi i poštovanja, no neke, nažalost, nemaju. Što učiniti ako vam se ne sviđa vaša svekrva ili snaha?

Što ako vam se ne sviđa svekrva ili snaha?

Foto: Shutterstock

 

Komplicirano pitanje… ili?

Što učiniti ako ti se nikako ne sviđa tvoja snaha ili svekrva? To zvuči kao komplicirano pitanje, jer bismo lako mogli pronaći velik broj valjanih razloga zašto bi svekrvi bilo teško prihvatiti snahu i obrnuto. Zapravo je najbolje to pitanje preoblikovati u drugo, vrlo jednostavno pitanje: „Trebamo li svakoga ljubiti?“ Jeste li spremni čuti odgovor? Čak i kada nam se osoba ne sviđa, prema njoj bismo se trebali ponašati s ljubavlju i poštovanjem!

Netko će na to reći: „Zar bismo se trebali pretvarati da nam je netko drag, čak i onda kada osobu ne možemo podnijeti? Nije li to dvolično? Ne bismo li trebali biti iskreni kada govorimo o osjećajima?“ Skrivajući se iza krinke iskrenosti opravdavamo svoju zloću, a to nije ono što bi Krist činio. Štoviše, mrziti nekoga i isticati svoju vjeru upravo je oprečno od onoga što bismo kao Kristovi učenici trebali činiti. (…)

Nekoliko naputaka za svekrve

Slijedi nekoliko praktičnih naputaka kako se zaodjenuti ljubavlju. Predlažem nekoliko uistinu predivnih „haljina“ koje snahe vole vidjeti na svekrvama koje su im primjer uzornog života:

  • budite pozitivni i ohrabrite svoju snahu
  • molite za mladi bračni par
  • poštujte snahine životne stavove koji se razlikuju od vaših
  • pustite ih da žive svoj život
  • ne miješajte se u njihove odluke…

Savjeti snahama

Što bi svekrva u dobroj namjeri savjetovala snahi? Kako da se ona uredi za taj njihov ples? Nekako ovako:

  • ljubite svoga muža
  • budite spremne učiti i mijenjati stvari
  • budite svoje i opuštene
  • ljubite svoju svekrvu i to joj izrazite
  • budite strpljive s njegovom majkom; nije lako otpustiti svoga sina…

 

Cijeli tekst možete pročitati u novom broju mjesečnika „Book“! 

Prelistaj prosinački broj „Booka“! 

Svoj primjerak „Booka“ potražite na kioscima Tiska, ili se možete pretplatiti (ovdje) čime godišnje štedite 60 kuna.

Autorica: Annie Chapman

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh