Duhovnost

RAZMJENA LJUBAVI

Što ako u svom životu ne možeš naći sreću

Foto: Shutterstock

 

Boga ne bi tražio da Ga već nisi našao, ili bolje rečeno, da Bog nije našao tebe. Bog se nastanio u tebi u trenutku kada te stvorio i upravo ta Njegova prisutnost jest ono što te privlači da dođeš k Njemu. Ti si hram Presvetog Trojstva. Ti si beskonačno bogat i trebaš se radovati zbog svoga bogatstva. Otac, Sin i Duh Sveti žive u tebi. Ako si usredotočen na ovu tajnu, tvoj život može biti nebo na zemlji. Neprestana razmjena ljubavi između Triju božanskih osoba događa se i neprestano traje u tvojoj nutrini. Ako u svojoj vlastitoj životnoj situaciji ne možeš pronaći razlog za radost, ipak se možeš stalno radovati Božjoj radosti i sreći koje se duboko prisutne u tebi.

U sebi nosiš Onoga koji je sama radost i sama sreća

Najčišća i najuzvišenija radost jest radost da je Bog ono što jest i da je On beskrajno sretan. Tada nisi u prvom redu radostan zato što je Bog dobar prema tebi, nego si radostan zbog Njegove vlastite slave i sjaja. Vjera te uči da je Bog uvijek i svagdje prisutan. Ne moraš nikada sumnjati je li On u tvojoj blizini. U sebi nosiš Onoga koji je sama radost i sama sreća. Dogodi li ti se ne znam što, osjećaš li se ne znam kako, uvijek možeš biti sretan zbog Njegove sreće. Znak je duhovne zrelosti znati i moći radovati se sreći drugoga. Božja radost je beskonačna. Ako si se naučio radovati nad onim što je On u sebi, tada si pronašao nepresušni izvor radosti.

Autor: Wilfrid Stinissen

Izvor: Facebook

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh