Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Što ako se trudim promijeniti, a imam osjećaj kao da to moj supružnik uopće ne vidi?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Što ako se trudim promijeniti, ponašam se drugačije (doduše padnem, ali opet, mijenjam se), a imam osjećaj kao da to moj/a suprug/a uopće ne vidi? Zašto da se onda trudim? Mogao/la bih umrijeti za svoju suprugu / svoga supruga kad bi joj/mu netko pokušao nešto napraviti, spreman sam ju/ga obraniti i dati život za nju/njega, iako puno toga u našem odnosu ne razumijem i muči me, ali ponekad mi se čini da nemam volje živjeti za nju/njega. Kako proturječno i besmisleno.

Želim shvatiti koliko je bitno ustrajati!

Koliko često moramo u nešto ulagati ili se mora ulagati u nas da bismo situacije prihvatili drugačije? Da bismo stvorili drugačiji pogled i da bi naše srce postalo sigurno da nećemo biti prevareni, izigrani. Želim shvatiti koliko je bitno ustrajati! Sama Božja Riječ mi kaže da tko ustraje do svršetka, bit će spašen (Mt 24,13). Što znači ovdje „svršetak“ i kako trebam ustrajati? Želim gledati svoju suprugu / svoga supruga kao dobronamjernu osobu koja je izranjena, slaba, u strahu. I želim vjerovati Bogu da ako ću, iz poslušnosti njegovoj Riječi, nastojati dati joj/mu ono što joj/mu treba, da će moj/a suprug/a na koncu shvatiti što je istina.

Kada se dajem svojoj supruzi / svom suprugu, automatski se dajem i sam/a sebi, ispunjam samu sebe

No zašto bi to shvatio/la? Zato što na taj način, kada reagiram u ljubavi i poštovanju, a ne grubo i kritički, ispunjam njezinu/njegovu najdublju potrebu i koristim Božje principe. Ključ za motivaciju druge osobe je da ispunim njezine najdublje potrebe. I kada se dajem svojoj supruzi / svom suprugu, automatski se dajem i sam/a sebi, ispunjam samu sebe. Jer tada se, zbog moje nesebičnosti, na mene spušta Božja milost, a suprug/a biva ohrabren/a, ispunjen/a i pitanje je vremena kada će htjeti uzvratiti. Vidim li da tu svatko dobiva?! Onda kada slijedim nesebične principe, sa sviješću da mogu dobiti ono što meni treba samo ako prvo dajem, kao što se Isus i sam Otac prvo daju meni. S druge strane, mogu čekati i čekati da prvi/a dobijem ono što mi je potrebno i živjeti u razočaranju.

Pomozi mi Isuse da ne čekam, jer možda neću imati priliku učiniti ono što bih trebao/la

Zato je bitno ustrajati, jer znam da se tome on/a ne može dugoročno opirati i da ću doći do njezina/njegova srca. Želim se prvi/a ispričati, reći da mi je žao, koristiti te toliko snažne riječi da osnažim naš brak. Želim li imati i upotrebljavati tu snagu ili i dalje čekam? Na meni je odluka!

Isuse, o pomozi mi da ustrajem, prije svega zbog tebe! Pomozi mi da ne čekam, jer možda neću imati priliku učiniti ono što bih trebao/la. Jedino što imam je sada, ovaj trenutak. Sada se odlučujem za drugačije, odlučujem se za Tvoje principe. Molim te, pomozi mi jer znam da bez tebe neću uspjeti, ne želim se zavaravati. Zato te molim i zovem i vapim – vodi me i omekšaj moje srce i srce moje supruge / moga supruga.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Neću reći: „Ma nema to smisla ako i pokušam. Moj/a suprug/a to ne primjećuje“, nego ću shvatiti da treba vremena. Odlučujem ustrajati!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh