Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Što ako nisam „otpustio/la“ svoje roditelje, progoni me osjećaj krivnje, a zbog svega stradava moj brak?

MOLITVA


Hvala ti Bože na mojim roditeljima, želim ti danas zahvaliti za svaki trenutak kada su skrbili za mene, kada su odvojili vrijeme za mene, kada su mi nastojali pružiti ljubav, kako su znali i mogli. Možda mislim da to nisu zaslužili, ali želim se sjetiti da bez njih, bezobzira na sve, ne bi bilo mene. Ti si mi ih Oče dao, zato ih blagoslivljam ovog trena u tvome Svetom Imenu, jer želim i sam/a primiti tvoj blagoslov. No, želim ti donijeti danas na poseban način Isuse svaku krivu navezanost na roditelje, želim ti donijeti svaki krivi stav i svaku krivu gestu, teret, emocionalnu nezrelost svojih roditelja, napose svako krivo miješanje u moj brak, svaku situaciju i djelo kada su mi nametali osjećaj krivnje, svjesno ili nesvjesno, kada su govorili protiv mene i moga supružnika. Napose ti donosim svaki grč, pritisak i teret koji se u meni javljao, a možda i dan danas postoji zbog toga što su me roditelji emocionalno opterećivali i nikada me nisu otpustili da krenem slobodan/a u svoj život sa suprugom i zbog toga nikada u srcima nismo postali „jedno tijelo“.

Pitam se, da li sam uistinu u svome srcu i umu „ostavio“ svoje roditelje?

Bože, tvoja Riječ govori: „Stoga će čovjek ostaviti oca i majku, da prione uza svoju ženu, i bit će njih dvoje jedno tijelo” (Mk 10,7) Pitam se, da li sam uistinu u svome srcu i umu „ostavio“ svoje roditelje? Bojim li se još nečega, nešto me ljuti i zbog toga se i prema suprugu/supruzi ponašam krivo? Štetim našem braku. Jer, moji mi roditelji prečesto stavljaju ili su stavljali osjećaj krivnje i kao da su žrtve, nemoćni, kao da ustvari sa njima moram biti jedno tijelo i nikada me nisu „otpustili“. Isuse, pomozi mi, molim te, da shvatim da mi je supružnik prije roditelja, te da svakako trebam poštivati roditelje, ali da ne trebam prihvaćati emocionalne pritiske koje na koncu štete meni, ali i mojem braku. Možda upravo od supruga/e očekujem da me tu razumije i u njemu/njoj tražim utjehu, ali dok ja sam to nisam otpustio/la, supružnik taj dio ne može nadomjestiti niti riješiti, niti to treba.

Zazivam slobodu na svoj život, jer želim uistinu „prionuti“ svim srcem uza svoga/svoju supruga/u

Sada svaku krivnju koja postoji, svaki teret i svaku krivu navezanost i sve što nije „otpušteno“ od roditelja, a trebalo bi biti, predajem na tvoj Križ Isuse i odričem se toga. Zazivam slobodu na svoj život, jer želim uistinu „prionuti“ svim srcem uza svoga/svoju supruga/u i želim da u našem umu, srcima i duhu postanemo jedno tijelo. Isuse, podigni na tome području naš brak, da sve što je porušeno budu ponovno izgrađeno i da uistinu u svojim srcima postanemo „jedno tijelo“.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Nažalost, roditelji prečesto ne otpuštaju svoju djecu, emocionalno ih ucjenjuju i stvaraju veliki teret. Ponekad zbog toga unište djeci brak, a da toga nisu ni svjesni. Ako već roditelji nisu (bili) zreli, budi ti i odreci se toga, moli Isusa da to iscijeli i daj do znanja roditeljima tko je na prvom mjestu, ma što oni mislili. U protivnom, štetiš svome braku.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh