Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Što ako ja odlučim drugačije, krenem drugačije, želim biti blagoslov braku, a moj/a suprug/a to ne želi?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Što ako ja odlučim drugačije, krenem drugačije, želim biti blagoslov braku, a moj/a suprug/a to ne želi? Što ako se ja trudim, a kod njega/nje nema reakcije, ne mijenja se njegov/njezin stav, što mi znači moj trud? Zar ima sve smisla ako on/a ne primjećuje, ne želi, što mogu ja sam/a? Ako razmišljam tako, to je samo znak da sam prevaren/a i da ustvari ne vršim ono na što sam u braku pozvan/a činiti i ono čime spašavam svoju dušu. Bog ne gleda na veličinu mojih djela, nego s koliko ljubavi nešto činim. Bog ne gleda u tim situacijama hoće li moj supružnik reagirati pozitivno ili negativno, već koliko se ja trudim. Jer upravo je moja odluka da se trudim i stav da želim promjenu kod Boga silno velik, toliko velik da svaki puta kada se odlučim činiti u vjeri s Božjom pomoći djela ljubavi i poštovanja u braku, da skupljam nebesko blago koje me jednog dana čeka na nebesima.

Zar sam postao tako ovisim o tome hoće li moj/a suprug/a pozitivno reagirati da sam potpuno zanemario Božju istinu i naum za moj život?

Svijet mi to neće tako prezentirati. Ponašam li se kao Petar koji je silom mača htio zaštiti i boriti se za pravdu Isusa, na svjetovan, buntovan i apsolutno kriv način, a upravo ja tako postupam kada reagiram burno, inatim, smatram da to nema smisla što ja činim ako druga strane ne čini ili ne dogovara ili želim slijediti Isusa u svome braku, stjecati blago na nebesima i biti blagoslov u braku djelima poniznosti, jer jedino i isključivo tako mogu spasiti svoj brak i svoj život. Vjerujem li to i gledam li na to tako? Vjerujem li Isusovim riječima da što god da učinim ili ne učinim najmanjem među nama, da to činim ili ne činim Njemu? A tko mi je važniji i bliži od supruga/e? Zar sam postao tako ovisim o tome hoće li moj/a suprug/a pozitivno reagirati da sam potpuno zanemario Božju istinu i naum za moj život? Zar ne vidim da sam prevaren/a? Pitam se, reagiram li ja s voljom odmah na svako pozitivno djelo supruga, kada nisam dobio/la ljubav i poštovanje?

Moj Isuse, molim te za mudrost i znanje da se svaki dan odlučujem biti blagoslov svome braku

Želim se upitati, mogu li dotaknuti i dotičem li srce svoga supružnika svaki puta kada se odlučim za djelo ljubavi bez da očekujem da dobijem išta nazad, već znam da po Božjem promislu činim veliku stvar  i na taj način  otvaram nebeske brane koje uvijek donose, za moj brak i život, ono najpotrebnije i jedino ispravno? Moj Isuse, molim te za mudrost i znanje da se svaki dan odlučujem biti blagoslov svome braku, tebi na slavu i na vlastito povećanje, bezobzira hoće li moj supružnik odgovoriti pozitivno ili neće. No znam da mi tvoja obećanja daju silnu nadu i povjerenje u tvoju providnost koja nikada nikoga tko se iskreno tebi utekao nije ostavila praznih ruku! Hvala ti!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Jedan čovjek silno je htio obratiti mnoge beskućnike, dao si je taj zadatak da to želi činiti, ali nikako mu nije uspijevalo. Nakon godina pokušaja i ustrajnosti, obratio je jednog čovjeka. Kada je došao u nebo, postavljen je na jako visoku poziciju. Zašto? Iz razloga što se silno trudio i radio to iz ljubavi i jer je ispravno, a nije gledao svoju korist i nije bio obeshrabren ishodom. Zar upravo na to nisam pozvan/a i ja u svome braku, iako je sigurno da će supružnik na taj način odgovoriti i biti obraćen, a s njime/njom i ja. Odluka je moja!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh