Aktualnosti

MEĐUNARODNI DAN DJEVOJČICA

Sretan Međunarodni dan djevojčica Kada bi odrasli vjerovali Bogu kao što to čine djeca, mnogo bi lakše znali kako doći u nebo

Foto: Yuganov Konstantin , Shuterstock

Uključite se u našu Viber zajednicu.

 

Foto: Yuganov Konstantin, Shuterstock

11. listopada obilježava se Međunarodni dan djevojčica. Cilj ovog dana je isticanje potreba djevojčica, izazova s kojima se susreću te promicanje njihovih ljudskih prava. Svakog se dana trebamo sjetiti da je važno ohrabrivati djecu. A najvažnije od svega je poštivati prava koja su im dana od Boga, što nije teško činiti ako smo i sami svjesni da smo djeca Božja pa se trudimo stvarati ozračje međusobne ljubavi i poštovanja. Za djevojčice je najvažnije da su okružene ljubavlju u sigurnoj okolini. Donosimo vam odlične preporuke za čitanje.

Isusova ljubav prema djeci

Za pomoć pri odrastanju, kako djevojčica, tako i dječaka, svakako vam može koristiti knjiga Sarah Young „Biblijske priče za djecu i mlade” pomoću koje djeca upoznaju Božju Riječ i uživaju u Isusovoj prisutnosti. Ova je knjiga, osim djeci koristan podsjetnik i odraslima.

Isus je posjećivao mnoga mjesta. U tim je mjestima bilo puno djece. Svi su ga rado htjeli vidjeti: mala djeca, velika djeca, djevojčice, dječaci, djeca različite dobi i boje. Mame i tate htjeli su da Isus blagoslovi njihovu djecu i moli za njih. Ali Isusovi su učenici govorili: „Ne, ne smetajte Učitelju. Odnesite djecu.”

To se Isusu nije svidjelo. „Pustite djecu k meni”, reče im. „Ne priječite im.” I tako su sva djeca požurila k Isusu. Grlila ga. Neka su mu sjela u krilo. Postavljala su mu pitanja i zajedno su se smijali. Isus je uživao u svakom trenutku.

Isus je rekao nešto vrlo lijepo o djeci; rekao je da ona najbolje znaju vjerovati Bogu. Kada bi odrasli vjerovali Bogu kao što to čine djeca, mnogo bi lakše znali kako doći u nebo.

 

Svaka cura ima svoju priču

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Figulus (@bibliotekafigulus)

Preporučujemo i knjigu Eleanor Watkinson „Svaka cura ima svoju priču 2″ koju možete nabaviti putem web-shopa naše Biblioteke Figulus ovdje. U knjizi možete pročitati (i iskoristiti kao koristan savjet) što rade djevojčice kada se nađu u teškoj situaciji ili su suočene s nedoumicom. Sve zajedno mole. Dogodovštine koje im se događaju okupiraju pažnju čitatelja koji želi saznati što se događa s njegovim najdražim likovima.

Otkrijte zašto MORATE čitati knjige s djecom

Za Book.hr priredila A. P.

Iz knjige „Biblijske priče za djecu i mlade“ Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh