Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

„Spreman sam ponovno umrijeti za tebe i tvoj brak, ali ne dopuštaš mi, ne pozivaš me,…“

MOLITVA


Oče, shvaćam li da sam sakramentom braka u savezu s tobom? Shvaćam li da si ti, kao u svakom savezu s čovjekom, i u mom braku obećao da ćeš ispuniti svoj dio: da ćeš biti blagoslov, da me nećeš nikada napustiti, da želiš da tim savezom jednog dana zaslužim Nebesko Kraljevstvo, da ne propadnem? Ti si vjeran svojim obećanjima, ispunjaš ih, daješ se uvijek, i onda kada to ne zaslužujem, i onda kada te optužujem da ne mariš… Iako mislim da to ne radim, činim to i prečesto. Kajem se zbog toga iz svega srca.

Vjerujem li da iza moga supruga / moje supruge stojiš ti

Koja je moja uloga u tome savezu, kako se odnosim prema tebi, prema svome suprugu / svojoj supruzi? Vjerujem li da iza moga supruga / moje supruge stojiš ti, da svaki postupak, misao i izgovorena riječ održava tebi ljubav ili odbijanje? Vjerujem li u to, vjerujem li tvojoj Riječi? Želim li vjerovati, želim li biti slobodan od ovoga svijeta koji me uvjerava da ću biti sretan/sretna kad mi se ispune svi moji prohtjevi, iako i sam/a vidim da stalno nešto fali? A fališ ti. Jer jedino kada vršim tvoju volju, slijedim sliku na koju sam stvoren/a, sliku dobrote, ljubavi, stvaranja i davanja. Jedino tada mogu biti sretan/sretna i biti blagoslov svome braku. Ti si se meni prvi dao, dao si svoga Sina za mene, i kažeš mi: „Slijedi me u svome braku!“ „A kako, Isuse, kako?“ pitam. „Tako da ljubiš i onda kada misliš da ne možeš, jer ja ti dajem snagu.

‘Zašto se moram odreći, pa zar time ne gubim’

Tako da poštuješ onda kada misliš da ne možeš, jer ja ću ti dati snagu. Odreci se sebe i ludih, grešnih, sebičnih ideja svijeta koji guši tebe i tvoj brak, koji tvoj brak želi uništiti, koji ne želi da budeš sretan/sretna, koji kaže da se brineš samo za sebe i „uživaš“. Taj svijet te uvlači u laž koja te razara. A ja stojim kraj tebe i plačem. Spreman sam ponovno umrijeti za tebe i tvoj brak, ali ne dopuštaš mi, ne pozivaš me, ne odričeš se sebe. Misliš: ‘Zašto se moram odreći, pa zar time ne gubim’ Odreći se sebe znači doći k meni upravo takav/a kakav/a jesi, priznati da si grešan/a, da ne možeš sam/a, da želiš živjeti u istini, ne opravdavajući grijeh, odbacujući grešne ideje svijeta; znači da ne okrivljuješ i osuđuješ svoga supruga / svoju suprugu koji/koja je slab/a i grešan/grešna kao i ti. Jedino što moraš osuditi je grijeh; reći da se bojiš, da ne znaš kako dalje u braku i da me trebaš.“

O Isuse, kajem se što te prečesto odbijam, što te stavljam na drugo ili tko zna koje mjesto u svome životu i braku.

Želiš li to od Isusa? On kuca. Otvoriš li mu, ući će, tražiš li, naći ćeš. Upravo to znači odreći se sebe: potražiti i predati se Isusu.

O Isuse, kajem se što te prečesto odbijam, što te stavljam na drugo ili tko zna koje mjesto u svome životu i braku.
Odričem se sebe i pozivam te, dođi i uđi u moj život i moj brak, u moje i u srce moga supruga / moje supruge i obnovi nas!
Isuse, trebam te, vapim ti. Dođi, dođi!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Svi se bojimo odbijanja jer to doživljavamo kao gubitak, poraz. Zato mnogi Isusa nisu prihvatili i ne prihvaćaju ga i ne shvaćaju, a on nas poziva da se odreknemo grijeha, onoga što nas uništava. Vjerujem li u to?

Razmisli, probaj, iskusi.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh