Osobni razvoj

DAVID WILKERSON

Koliko sam te puta iskopao iz nečega što te je moglo uništiti? Bez moga milosrđa ne bi bio ovdje! Budi i ti tako milosrdan prema drugima Ponekad nam je teško oprostiti i biti milosrdni prema nekim osobama. U tim trenucima je dovoljno da se prisjetimo koliko je Bog bio milosrdan prema nama, koliko je svaki dan milosrdan

Spoznaja da si Ti milosrdan i pun suosjećanja za mene, izvor mi je utjehe. Daj da protegnem to milosrđe do onih oko sebe

Foto: Shutterstock


Isus je ispričao parabolu o sluzi kojemu je bio oprošten velik dug. Taj čovjek je našao milost i milosrđe kod svoga gospodara, ali sve to uzeo je zdravo za gotovo. Odmah nakon što mu je bilo oprošteno, otišao je i počeo daviti čovjeka koji je njemu dugovao mali, beznačajan iznos, zahtijevajući: „Plati mi što mi duguješ – sada!” Kad je dužnik molio čovjeka za milosrđe, odbio je i bacio ga u zatvor.

Zašto je ovaj čovjek bio tako sklon osudi? Zašto mu je nedostajalo milosrđe? Bilo je to zato što nije u obzir uzeo svoju grešnost

Zašto je ovaj čovjek bio tako sklon osudi? Zašto mu je nedostajalo milosrđe? Bilo je to zato što nije u obzir uzeo svoju grešnost. On nije razumio kako je sam bio bez nade, kako je njegov vlastiti grijeh bio krajnje grešan. On nije shvaćao opasnost u kojoj je bio – tako blizu smrti – prije nego što mu je bilo pokazano milosrđe. Kad je njegov gospodar otkrio što je ovaj nezahvalan čovjek učinio drugom dužniku, bacio ga je doživotno u zatvor.

…zaboravio si nevjerojatno milosrđe koje sam ja pokazao tebi. Koliko sam te puta iskopao iz nečega što te je moglo uništiti? Bez moga milosrđa ne bi bio ovdje!

Dok sam proučavao ovu parabolu, Gospodin me je zaustavio i uvjerio u moj vlastiti nedostatak milosrđa. „Ja, Gospodine? Ja sam jedan od najmilosrdnijih propovjednika u Americi”. Ali on me je počeo podsjećati na bezosjećajne opaske koje sam davao, riječi koje sam u žurbi izbrbljao. Plakao sam pred Gospodinom i pitao ga kako se to moglo dogoditi.

„Davide, zaboravio si nevjerojatno milosrđe koje sam ja pokazao tebi. Koliko sam te puta iskopao iz nečega što te je moglo uništiti? Bez moga milosrđa ne bi bio ovdje!”

Daj da protegnem to isto milosrđe do onih oko sebe

Plakao sam pred Gospodinom i nakon što sam ga molio da mi oprosti, vratio sam se na Riječ i počeo tražiti njegovu pomoć kako bih bio milosrdniji. Našao sam predivan stih u Psalmu 119,76: „Neka mi, molim te, milosrđe tvoje bude utjehom, po riječi tvojoj sluzi tvojemu”.

Značenje je ovdje sljedeće: „Gospodine, tvoja mi Riječ kaže da trebam biti utješen spoznajom da si milosrdan i pun suosjećanja za mene. Daj da protegnem to isto milosrđe do onih oko sebe.”

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh