Vijesti

PROSVJED U SPLITU

Split protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. Taksisti i vozači autobusa će besplatno voziti građane na prosvjed Sutra, 12. travnja od 18 sati na splitskoj Rivi će se održati prosvjedni skup protiv ratificiranja Istanbulske konvencije. Protiv ratifikacije Konvencije brojne su splitske udruge i tvrtke, među kojima su HVIDR-a i Radio taxi Split...

Split protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. Taksisti i vozači autobusa će besplatno voziti građane na prosvjed

Sutra, 12. travnja od 18 sati na splitskoj Rivi će se održati prosvjedni skup protiv ratificiranja Istanbulske konvencije, koji organizira Građanska inicijativa „Hrvatska protiv ratifikacije Istanbulske konvencije”.

Tim povodom udruga Radio taxi Split će od 16 sati besplatno voziti građane na Rivu. Također, od 16 sati kreću autobusi iz okolnih mjesta: Trogira, Omiša, Dugopolja, Kaštel Starog i Stobreča a tvrtka Clissa d.o.o. ustupit će pet svojih autobusa za besplatan prijevoz građana iz Trogira,Omiša, Dugopolja, Kaštel Staroga i Stobreča.

Podupiremo borbu protiv nametanja zakona i ideologija, a besplatan prijevoz naš je doprinos da vladajući jače čuju koliko ljudi se ne slaže s njihovom politikom uništavanja, kako nas taksista legalizacijom Ubera, tako i tradicionalnih kršćanskih vrijednosti pod krinkom zaštite prava, rekao je predsjednik udruge Radio taxi Split Milivoj Topić. Zaštitite naša prava postojećim zakonima, a ne da ih ne primjenjujete, pa novima branite strane interese umjesto dobrobit naših građana.

I druge splitske udruge protiv Istanbulske konvencije

Protiv ratifikacije Istanbulske konvencije i druge su splitske udruge. Među njima je i HVIDR-a čiji se je predsjednik Mladan Šiško javnosti obratio priopćenjem u kojem sve poziva na prosvjed.

Nakon pažljivo pročitane IK budno prateći izjave i objave institucija i pojedinaca ostaje nam za pravo misliti da se pod krinkom zaštite prava žena od nasilja i nasilja u obitelji, što nitko normalan ne osporava, želi progurati rodna ideologija, odnosno da sama IK izravno donosi u naše društvo i naše domove rodnu ideologiju. Svaki dokument a posebno dokument ovakve važnosti treba biti podložan kritici društva, što ovdje nije slučaj i želi se osporiti bilo kakva kritika, odnosno ovdje se postavlja ideologija kao nešto što je neupitno prihvatljivo, diktirajući nam čak na koji način valja odgajati djecu, kaže Šiško u priopćenju koje je prenio portal narod.hr.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh